понеділок, 29 серпня 2016 14:22

Голова ромів України звернуся до Авакова

Голова ромів України звернуся до Авакова
Володимир Кондур. Фото: Facebook.com

Володимир Кондур, голова Коаліції ромських організацій "Стратегія 2020", звинувачує місцеву владу в подіях, що сталися 27 серпня в Лощинівці. Про це він написав у зверненні до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і обмудсмана Валерії Лутковської.

"Жителі Лощинівки розгромили і розбили будинки, в яких живуть циганські сім'ї, а самі роми змушені були тікати з села. Ромів також ображають в соціальних мережах. Це негативно впливає на імідж циганського населення і принижує людську гідність. До такої ситуації призвели бездіяльність влади і поліції в Ізмаїльському районі. Це суперечить декларованим намірам розвитку правової держави", - підкреслив Кондур.

Він наголошує, що місцева влада всюди порушує права ромів, виносячи незаконні рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роми не приїхали за своїми речами в Лощинівку

"Сьогодні за "допомоги влади" планується вивезення речей циган з їхніх будинків. У мене питання - куди підуть 10 сімей?", - запитав Володимир Кондур.

Він просить адресатів взяти ситуацію під контроль і провести службове розслідування стосовно голови сільської ради та посадових осіб, які відповідають за управління та порядок в районі.

Нагадаємо, 27 серпня в покинутому будинку в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області знайшли тіло 9-річної Ангеліни Моїсеєнко. Дівчинку убив і згвалтував 21-річний Михайло ромської національності. Вдень 27 серпня жителі села влаштували погром в будинках ромів - розбили вікна, поламали двері, розкидали речі. Люди не постраждали - перед погромом вони встигли покинути свої будинки. 28 серпня сільська рада вирішила виселити ромів з Лощинівка. Вони повинні були забрати свої речі вранці 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Голова ромів України звернуся до Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути