вівторок, 01 березня 2016 12:17

З'явилися фото побитого силовиками "азовця" Краснова

Народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Facebook опублікував фото затриманого глави цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, на якому зафіксовані побої активіста.

Автор: facebook.com
 

"Щойно отримав фотографії катованого співробітниками СБУ Станіслава Краснова разом з листом уповноваженої Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської на ім'я Генерального прокурора Віктора Шокіна щодо катувань Краснова і його дівчини Оксани Шелест. Ці документи отримані мною через адвоката Краснова. Буду також вимагати від Генеральної прокуратури ретельного розслідування катувань Краснова "Гонти" і притягнення винних до кримінальної відповідальності", - написав Мосійчук.

Він зазначив, що у матеріалах клопотання про взяття Краснова під варту не йдеться про співпрацю "азовця" зі спецслужбами Російської Федерації. Йому інкримінують виключно статтю "Незаконне зберігання зброї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я лежав в багнюці" - "азовець" розповів свою версію затримання

Омбудсмен Валерія Лутковська повідомила, що через побиття Краснова та його дівчини Оксани Шелест було відкрите провадження.

"Було відкрите провадження у зв'язку з заявами про побиття пана Краснова. У зв'язку з цим представники уповановаженого справ людини були в ізоляторі СБУ, і дійсно були зафіксовані тілесні ушкодження.

Оскільки питання проведення розслідування законності або незаконності нанесення цих тілесних ушкоджень - це питання до прокуратури, відповідно усі матеріали, уся інформація про їх медичний стан станом на той день, а також їхні фотографії були відправлені до прокуратури з проханням провести розслідування законності/незаконності застосування сили", - розповіла Лутковська.

Автор: facebook.com
 
Автор: facebook.com
 
Зараз ви читаєте новину «З'явилися фото побитого силовиками "азовця" Краснова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути