четвер, 27 вересня 2012 10:24

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Потрійне вбивство в "Каравані": розстріл - справа рук силовика, вважають в міліції

Потрійне вбивство в "Каравані": розстріл - справа рук силовика, вважають в міліції
Це не був кілер, оскільки пістолет був "розбовтаний"

Вчора вдень в торгово-розважальному центрі "Караван" на Оболоні покупець розстріляв чотирьох охоронців. 31-річний Володимир Бурчак, 28-річний Дмитро Марченко та 30-річний Олександр Завадський загинули на місці. 31-річний Павло Феденко з важкими пораненнями потрапив у лікарню, вчора йому зробили операцію. Вбивці вдалося сховатися, пише Сегодня.

Підозрюваний залишив багато слідів. Чоловіка чітко зафіксували відеокамери на території гіпермаркету, а також біля кімнати, де сталася стрілянина. Його також встигли помітити робітниці дитячої кімнати. Стрілок залишив свою кепку, коли викладав крадене на стіл. Зараз головний убір відправлений на експертизу для аналізу ДНК волосся. Також знайдено відбитки пальців стрілка.

"Думок дуже багато з приводу нього. Ми не виключаємо, що це хтось із військових, у якого не склалося життя. Поруч знаходяться військові гуртожитки. Також він узяв хліб і молоко, що говорить про те, що у нього не було грошей на більше. Цей розстріл більше схожий на те, що це зробив зневірений громадянин, який потрапив у нестандартну ситуацію. Навряд чи у нього є зв'язок з кримінальним світом", - говорить джерело в правоохоронних органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивця охоронців у "Каравані" був досвідченим стрільцем

Він не виключає, що розстріл - справа рук нинішнього або екс-працівника силових структур, адже характер поранень говорить про те, що він стріляв на ураження. Пошуки стрілка, за словами джерела в міліції, ускладнюються тим, що навколо "Каравану" - промзона.

"Після того як він вийшов з ТРЦ і покинув територію "Каравану", його могла бачити обмежена кількість людей. Тобто, куди він подався, треба встановлювати", - говорить джерело.

Інші джерела також говорять про те, що це не був кілер, оскільки пістолет був "розбовтаний", з нього багато стріляли і напевно використовувався в навчальних цілях. Вони не виключають, що стрілець, зрозумівши, що накоїв, може застрелитися. Також експерти встановили, що чоловік носив пістолет з "патроном у патроннику", тобто пістолет був готовий до стрільби в будь-який момент. "Так роблять досвідчені стрілки", - говорить джерело.

Гіпермаркет оголосив нагороду - 100 тис. грн за цінну інформацію про злочинця - і пообіцяв матеріально допомогти родинам загиблих. У всіх охоронців залишилися сім'ї і маленькі діти (у Володимира Бурчака дитині 3,5 рочки, він пропрацював у "Каравані" 6 років, решта - всього лише 2 місяці - Авт.).

"Міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного вбивства. Убивці світить покарання аж до довічного ув'язнення ", - розповів речник столичної міліції Ігор Михалко.


Зараз ви читаєте новину «Потрійне вбивство в "Каравані": розстріл - справа рук силовика, вважають в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

123

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути