пʼятниця, 31 липня 2015 12:55

Остання доба на Донбасі була найспекотнішою за місяць. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 31 липня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 30 липня
Ситуація на Донбасі. 29 липня

Минула доба позначилася безпрецедентно високою кількістю фактів порушення режиму тиші з боку НЗФ - їх було більше ста. Такої кількості збройних провокацій противника не фіксувалося вже більше місяця.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На  Луганському напрямку бойовики не припиняють ведення турбуючого вогню по опорних пунктах сил АТО біля Станиці Луганської. Противник продовжує підступну тактику обстрілів у темну пору доби. Увечері протягом 2 годин працювали 120-мм міномети окупантів. Також на Луганському напрямку зафіксований ранковий мінометний обстріл з боку НЗФ біля с. Болотенне, а також 2 факти стрілянини з боку ворога на північ від Бахмутської траси. Крім цього, ввечері бойовики вели вогонь по наших військовослужбовцях, які займають оборону між Золотим і Первомайськом. 

Донецький напрямок. Учора противник вів там безперервний мінометний обстріл загальною тривалістю близько 12 годин наших передових позицій, які знаходяться під Світлодарськом.

Не припиняються ворожі провокації по західному периметру окупованої Горлівки на ділянці від Миколаївки Другої до Новгородського. На відміну від інших ділянок фронту, тут противник використовує важке озброєння відкрито і у світлу пору доби.

На захід від Донецька обстановка залишається незмінною і надзвичайно складною. На ділянку фронту від Авдіївки до Мар'їнки припадає понад половина фактів порушення режиму тиші з боку НЗФ. Тут спостерігається найбільша концентрація важкого озброєння бойовиків.

На Маріупольському напрямку епіцентром бойових дій стали наші передові позиції під Старогнатівкою. Близько 6 годин до та після світанку бойовики  вели безперервні і потужні обстріли наших позицій зі 122-мм гармат. Вогонь вівся з відстані понад 6 км. Ближче до вечора противник здійснив короткотривалу збройну провокацію у Широкиному", - розповів речник АП.

Зараз ви читаєте новину «Остання доба на Донбасі була найспекотнішою за місяць. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути