середа, 12 червня 2013 11:43

Після потужної зливи у Вінниці попливли люди та машини
9

Фото: Фото Тетяни Сарахан

11 червня у Вінниці пройшла сильна злива. Дощ розпочався біля 19 години вечора і не припинявся кілька годин. Подекуди рівень води сягав одного метра. Дренажна система міста не впоралася із такою кількістю опадів, а пожежні машини не встигали відкачувати, тому люди ходили по коліна у воді.

"Я живу на вулиці Космонавтів, то з гори як кинув потік води з піском, бляшанками, пакетами, я ледь втрималася на ногах, - розповідає вінничанка Надія Семко, 37 років. - Дуже поспішала додому з роботи, не могла перечікувати дощ, бо вдома двоє малих дітей. Поперед мене йшов літній чоловік із металевім візком, переходив через дорогу і впав у воду. В тому потоці ледве підвівся. Я додому прийшла до нитки мокра, навіть документи в сумочці намочились".

Через негоду призупинили рух трамваїв та тролейбусів. За словами працівників ТТУ, електротранспорт не працював, бо була загроза удару напругою. Маршрутні таксі їздили, але не завжди по своєму маршруту. Авто зупинялися посеред дороги, бо мотори заливало водою. Вінниця перетворилася на суцільний затор.

"Мені пощастило, що вода не залила мотор, і я добрався додому, - розповідає 40-річний Ігор Копитко. - Але в салоні води було по кісточки. Вдома вимочували губкою та вичерпували дитячим відеречком. На одному з виїздів з Вінниці стояли з десяток машин, то кілька водіїв на джипах їх витягували із виру води".

Велика вода затопила перші поверхи магазинів і кафе, підвали та дахи будинків. В деяких районах міста кілька годин не було світла. Синоптики прогнозують грози з градом та шквальним вітром ще на два дні.

В Держслужбі з надзвичайних ситуацій поки цю подію не коментують і не вказують ані масштаб інциденту, ані строків, коли місто повернеться до нормального життя.

Зараз ви читаєте новину «Після потужної зливи у Вінниці попливли люди та машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути