четвер, 29 травня 2014 13:35

Під Слов'янськом терористи збили вертоліт: Загинули 14 військових, разом з генералом

Під Слов'янськом терористи збили вертоліт: Загинули 14 військових, разом з генералом

В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявляє, що під Слов'янськом був збитий український вертоліт, загинули 14 військовослужбовців, в тому числі генерал Володимир Кульчицький.

"Зараз я отримав інформацію прямо з-під Слов'янська, що терористами з російської зброї ПЗРК був збитий наш вертоліт, який віз військовослужбовців для ротації. 14 наших військовослужбовців загинули разом з генералом Кульчицьким", - сказав він на засіданні в парламенті.

Нагадаємо, раніше журналісти повідомили, на борту були бійці, які летіли на відпочинок.

С.Кульчицький народився в 1963 році. Як повідомляється на сайті Нацгвардії, в 1981 році він закінчив Усурійське Суворовське військове училище, а в 1985 - Далекосхідне загальновійськове командне училище, після чого обіймав посади від командира взводу батальйону морської піхоти до заступника начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України.

З 2010 року - заступник начальника управління Західного територіального командування Внутрішніх військ МВС України. У вересні 2012 року був призначений начальником управління бойової підготовки Головного управління Внутрішніх військ МВС України.

Водночас Нацгвардія повідомляє про 12 загиблих українських силовиків у збитому під Слов'янськом вертольоті.

"29 травня близько 12.30 поблизу міста Слов'янська Донецької області, в районі проведення АТО, під час розвантаження продуктів харчування на четвертий блокпост, терористи підбили вертоліт МІ- 8 Національної гвардії України. В результаті події загинули 12 людей - шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж вертольота, і шість - представників спецпідрозділу "Беркут". Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живий і перебуває у важкому стані", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Під Слов'янськом терористи збили вертоліт: Загинули 14 військових, разом з генералом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути