пʼятниця, 10 жовтня 2014 12:25

Під вікнами Порошенка збирається Автомайдан, почалися сутички
6

Фото: facebook.com/vitaliy.umanets

Активісти Автомайдану намагаються прорватися під стіни Адміністрації Президента. Відбулися невеликі сутички з міліцією та батальйоном "Київ-1".

Про це у Фейсбук пише активіст Віталій Уманець.

"Автомайданівці протестують проти провадженню кримінальних справ проти активістів одеського Автомайдану. Мітингувальники обурені тим, що побиття регіонала Шуфрича в Одесі викликало швидшу та жорсткішу реакцію влади, ніж сотні нерозглянутих правопорушень представників влади, зокрема і самого Нестора Івановича.

Сам екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій є неоднозначною політичною постаттю, а велика кількість його посадових рішень є незаконними та корупційними. До прикладу, активісти згадують ситуації з чорнобильським "Укриттям", складом боєприпасів у Новобогданівці, нагнітання паніки у зв'язку із пташиним грипом, незаконне привласнення земельних ділянок. Мітингувальники стверджують, що є багато доказів причетності Нестора Шуфрича до побиття "тітушками" людей на Майдані, а також нагадують, що Нестор Іванович голосував за злочинні закони 16 січня.

У зв'язку з цим вимагають припинити переслідування та кримінальні провадження проти активістів, виключити із блоку Петра Порошенка екс-комуністів та регіоналів і взяти під президентський контроль виконання "Про люстрацію", пише про вимоги Уманець.

Побиття Нестора Шуфрича в Одесі, зазначає він, відбулось не через некерованість та вседозволеність активістів, а, в першу чергу, через пасивність влади. Коли сама влада не здатна забезпечити законний та справедливий суд, починається самосуд. І в цьому немає нічого шокуючого.

Зараз ви читаєте новину «Під вікнами Порошенка збирається Автомайдан, почалися сутички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути