середа, 24 червня 2015 13:03

Під Донецьком та на Бахмутці не вщухає вогонь. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 24 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 23 червня
Ситуація на Донбасі. 22 червня

На Донбасі зберігається напружена обстановка.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку тривають турбуючі обстріли наших позицій у селищах Широкине та Чермалик, противник застосовує стрілецьку зброю та міномети. Ці акції мають виключно провокативний характер і мають за мету зрив хиткого перемир'я на сході України.

На Донецькому напрямку обстановка залишається стабільно напруженою, вогонь на західних околицях Донецька не вщухає. Особливо активно бойовики стріляють під Опитним, Мар'їнкою та у Пісках. Зафіксовано використання 120-мм мінометів з боку НЗФ, також працюють ворожі снайпери. Водночас фактів застосування великокаліберної артилерії з боку противника вчора не було.

Під Горлівкою уже в надвечір'я відбулася серія ворожих збройних провокацій у низці передмість, зокрема йдеться про Ленінське, Кірове, Світлодарськ та Лозове.

На Луганському напрямку найскладніша ситуація збереглася на центральній ділянці у районі Бахмутської траси. Зокрема селище Новотошківське було обстріляне з мінометів та 152-мм гармат, при чому вогонь вівся з досить близької відстані. Не стихає артилерійська канонада і в районі Попасної та Золотого. Там противник веде вогонь по наших позиціях із Первомайська і Калинівки. Також у другій половині дня бойовики провели серію обстрілів міст Щастя та Станиця Луганська", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Під Донецьком та на Бахмутці не вщухає вогонь. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути