понеділок, 08 липня 2013 12:37

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Піший хід з Врадіївки вже у Первомайську

Піший хід з Врадіївки вже у Первомайську
Фото: jankoy.org.ua

Піший хід з Врадієвки на Київ зараз розгорнув намети у центрі Первомайську. Координатор акції Василь Любарець відзначив у телефонній розмові, що за півгодини вони встигли зібрати 40 підписів. Але з довколишніх сіл до них ніхто не приєднався.

"Вирішили розділитися. Половина людей пішли по Одеські трасі, а інша половина в Кіровоградському напрямку", – розповів Любарець.

7 липня з Врадіївки, що на Миколаївщині, пішки до Києва вирушили 16 осіб. 15 з них – активісти громадських організацій, та один мешканець Врадіївки.

Врадіївчанин Григорій з 1994 року вимагає від міліції покарати місцевого водія, котрий у 1994 році на смерть автомобілем збив двох його доньок. Решта небайдужих – активісти  громадянського руху "Спільна справа", громадської організації "Ліга консолідації громадянського суспільства", що утворилася після подій 18 травня у Києві, та козаки з Кіровограду "Козацька паланка".

"Свій піший хід ми назвали "Громадянська січ проти міліцейського свавілля", – каже координатор акції Василь Любарець. -  Ми маємо три вимоги: відставка міністра МВС Захарченка, переатестація усіх без винятку працівників міліції за участю громади та закриття проваджень щодо громадян, котрі штурмували Врадіївський райвідділок".

За словами Любарця, протестувальники взяли з собою намети та харчів на 10 днів. Готові ночувати і в полі в наметах і у людей, котрі запрошуватимуть на ночівлю.

Маршрут ходи: Первомайськ (8 липня); Голованівськ (10 липня); Умань (11 липня); Монастирище (12 липня); Жашків (13 липня); Біла Церква(15 липня); Фастів (16 липня); Васильків (17 липня); Київ- Майдан (з 18 липня-безстроково).

Зараз ви читаєте новину «Піший хід з Врадіївки вже у Первомайську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути