вівторок, 18 квітня 2023 10:52

Паводки в Україні: вода накоїла лиха у дев'яти областях

Паводки в Україні: вода накоїла лиха у дев'яти областях
Рятувальники розповіли про ситуацію на ранок. Фото: ДСНС

В Україні залишаються підтопленими понад 1,5 тис. дворогосподарств.

У північних областях спостерігається зниження темпу підняття рівня води в річках, повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій вранці 18 квітня.

"Спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип'ять, Горинь та Західний Буг. Ідеться про території Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей. На даний час гідрологічна ситуація контрольована. Спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі України", – інформує ДСНС.

Водночас залишаються підтоплені 1 564 дворогосподарств (Чернігівська – 474, Кіровоградська – 323, Дніпропетровська – 269, Київська – 210, Черкаська – 181 та Полтавська – 107) та 330 будинків (Дніпропетровська – 170, Кіровоградська – 87, Черкаська – 42, Чернігівська – 29 та Полтавська – 2).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні трохи потепліє, але дощі не відступлять

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено понад 9,1 тис. га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1.

Минулої доби рятувальники: відкачали 3 тис. м куб. води (з початку робіт – 15,2 тис.); перевезли 228 осіб (з початку робіт – 1 799).

На територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей фіксують часткові підтоплення.

Сезонне підняття рівня води спостерігається у річках Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип'ять, Горинь та Західний Буг.

Зараз ви читаєте новину «Паводки в Україні: вода накоїла лиха у дев'яти областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути