вівторок, 13 жовтня 2015 14:05

"Пасажири не страждали" - у Нідерландах почалось офіційне оголошення звіту по МН17

На авіабазі Гілзе-Райен у Нідерландах почалось оприлюднення результатів технічного розслідування катастрофи "Боїнга-777" Малайзійських авіаліній, який був збитий у небі над Донбасом у липні 2014-го.

Як повідомляє hromadske.tv, родичам жертв трагедії повідомили, що їхні рідні "не страждали", усі втратили свідомість миттєво.

Автор: twitter.com
 

За вердиктом розслідування, літак був збитий ракетою з комплексу "Бук", зробленого в Росії. "Бук" випустив ракету земля-повітря, шрапнель якої знайшли у кабіні. 

У звіті зазначається, що вражаючі елементи з ракети "Бука" знайшли у тілах екіпажу. 

Родичі жертв першими отримали копії технічної доповіді та супроводжуючих матеріалів: це блакитна книга в твердій палітурці і товста папка розміром з пачку паперу А4, пише The Guardian.

Нагадаємо, "Боїнг" Малазійських авіаліній розбився 17 липня в Донецькій області. Внаслідок катастрофи загинули всі 298 пасажирів, що перебували на борту.

Варто зазначити, що Рада безпеки Нідерландів сьогодні публікує фінальну доповідь про причини катастрофи MH17. Кримінальне розслідування для встановлення вини у катастрофі конкретних осіб веде міжнародна група слідчих, він буде опублікований на початку 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"Пасажири не страждали" - у Нідерландах почалось офіційне оголошення звіту по МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути