вівторок, 21 травня 2013 22:17

Батько одного з розстріляних на Донеччині гірників звинуватив керівництво шахти у смерті сина

Батько одного з розстріляних на Донеччині гірників звинуватив керівництво шахти у смерті сина
Фото: 06239.com.ua

Вчора у гаражному кооперативі "Південний" на території міста Красноармійськ (Донецької області) були знайдені убитими троє робітників шахтоуправління "Покровське". Їхні тіла були виявлені в гаражі колишнього заступника директора шахти 43-річного В'ячеслава Месіча.

"Всі троє були застрелені. На трупах були виявлені множинні кульові поранення", - повідомив Євген Максаков, заст. Прокурора Донецької області.

Трупи знайшов господар гаража, у якого один з убитих орендував приміщення. На думку експертів, шахтарі були застрелені приблизно о 6.00 - 6.15.

Двоє шахтарів були жителями Красноармійська, третій - селища Димитрове Красноармійського району. Загиблі дружили. Їм було 25, 43 і 46 років.

На місці вилучені 3 кулі і 23 гільзи. У всіх загиблих - поранення в голову. Попередньо постріли зроблені з пістолета "Макарова".

Як пояснив господар гаража, вранці гірники приїхали на його прохання до нього в гараж для виконання якихось робіт. Біля гаража він виявив припарковану "Волгу", що належала одному з убитих. А ось сіра "Тойота-Авенсіс", на якій приїхав житель Димитрове, зникла.

Відомості про подію занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу України. Створено групу процесуальних керівників.

За попередньою інформацією, зловмисники зникли з місця злочину на автомобілі загиблого жителя Димитрового. Працівники міліції розглядають три версії вбивства, серед яких - виробнича, корислива і хуліганська.

Родичі вважають, що в день смерті загиблі перебували на роботі. Але в міліції кажуть, що 20 травня у загиблих шахтарів був вихідний.

Батько вбитого Олега Державицького, якому було 43 роки, розповів, що за три дні до вбивства на шахті стався конфлікт. У результаті конфлікту було звільнено начальника Олега, з яким той перебував у товаристських стосунках і який є власником гаража.

"Був скандал між начальником сина і вищим керівництвом, це пов'язано зі смертю сина", - заявив батько.

Чоловік вважає, що справжньою метою вбивць був власник гаража, а робітники потрапили під руку.

Батько вважає, що це замовне вбивство. У міліції ж така версія поки не розглядається. Тим не менш, на шахті ведуться перевірки.

Протягом сьогоднішнього дня пройшла інформація про те, що шахтоуправління "Покровське" спростовує той факт, що троє загиблих були його робітниками і просить не пов'язувати пригоду з підприємством. Однак, ближче до вечора шахтоуправління оголосило нагороду в сто тисяч гривень за допомогу в затриманні вбивць.

"Колектив шахтоуправління "Покровське" шокований жахливим злочином, який стався в м. Красноармійську 20 травня 2013 року на території автокооперативу "Південний". Від рук невідомих убивць загинули наші товариші і колеги - прості робітники-гірники. Горе прийшло в будинки, осиротіли сім'ї. А з урахуванням того, що на шахтоуправлінні "Покровське" трудиться кожен третій житель міста Красноармійська, можна впевнено говорити, що біда торкнулася всіх наших земляків", - йдеться у листі шахтоуправління "Покровське".

Шахта закликає правоохоронні органи зробити все можливе, щоб у найкоротші терміни встановити і затримати вбивць. Взяти хід розслідування цього резонансного злочину під свій депутатський контроль шахтарі просять народного депутата України від ПР Леоніда Байсарова, який є співвласником шахти.

У той же час сім'ї загиблих допомоги від шахти поки не отримували.

Раніше Gazeta.ua розповідала про випадки приховування виробничих травм на цьому підприємстві. Постраждалі робочі неодноразово скаржилися, що на шахті є практика писати заяви про звільнення за власним бажанням без дати, які використовуються для звільнення заднім числом.

Зараз ви читаєте новину «Батько одного з розстріляних на Донеччині гірників звинуватив керівництво шахти у смерті сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути