пʼятниця, 17 квітня 2015 12:20

"Віддати Широкине – це відкрити ворота до Маріуполя" - "Азов" про демілітаризацію

"Віддати Широкине – це відкрити ворота до Маріуполя" - "Азов" про демілітаризацію
Фото: telegraf.com.ua

Добровольчий полк "Азов" зробив заяву щодо відведення українських військ із Широкиного, що передбачене процесом демілітаризації.

"Ініціатива щодо "демілітаризації" Широкиного є вкрай небезпечною та безвідповідальною. Широкине — це стратегічна височина і вогнева позиція, із якої ворог регулярно здійснював артилерійські обстріли мирного Маріуполя. Саме звідси 24 січня було завдано удару по мікрорайону Східний, в результаті чого 31 мирний мешканець загинув, 120 — зазнали поранень, а десятки помешкань було зруйновано. Цей злочин ворог скоїв у період так званого режиму припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

"Азов" наголошує, що саме завдяки тому, що село перейшло під контроль України, подальші обстріли Маріуполя бойовиками стали неможливими.

"Відведення українських військ та організація пункту з моніторингу припинення вогню у Широкиному означає втрату цієї української території навіть за умови присутності там місії ОБСЄ. А віддати Широкине – це добровільно відкрити ворота до Маріуполя. Під загрозою опиняться майже півмільйона його мешканців. Держава ризикує втратити важливі стратегічні об'єкти промисловості, розташовані в місті", - зазначається у заяві.

Бійці полку "Азов" закликають Головнокомандувача та вище керівництво держави "не припуститися фатальної помилки і не кидати Широкине та Маріуполь напризволяще. Переконані - цей напрямок потребує посилення оборони, а не відведення військ".

Зараз ви читаєте новину «"Віддати Широкине – це відкрити ворота до Маріуполя" - "Азов" про демілітаризацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути