четвер, 27 серпня 2015 15:09

Окупаційними військами керує російський генерал Сердюков

Окупаційними військами керує російський генерал Сердюков
Андрій Сердюков

Командування всім угрупованням окупаційних російських військ на Донбасі здійснює генерал-полковник Андрій Сердюков.

Про це заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов.

"Командувати всім угрупованням окупаційних російських військ здійснює генерал-полковник Сердюков Андрій Миколайович, начальник штабу - перший заступник командувача Південним військовим округом (документи прикриття на прізвище - Сєдов)", - сказав він.

Зокрема, за його словами, командування 1-м армійським корпусом до початку серпня 2015 здійснювалося генерал-майором російської армії Олексієм Володимирович Завізьоном, відрядженим з посади начальника штабу 41-ї армії Центрального військового округу ЗС РФ, який використовував документи прикриття на прізвище Пілєн.

Крім того, командир 2-го армійського корпусу - генерал-майор російської армії Євген Валерійович Нікіфоров (документ-прикриття на прізвище Моргун), відряджений з посади заступника командувача 58-ї армії Південного військового округу ЗС РФ. У РНБО зазначають, що до недавнього часу корпусом командував генерал-лейтенант Сергій Сергійович Юдін, який очолював штаб 20-ї армії Західного військового округу ЗС РФ.

"Ми маємо установчі дані на генералів і офіцерів російської армії, які входять до керівної ланки окупаційних військ РФ, матеріали по ним передаються до Генеральної прокуратури України для відкриття кримінальних справ", - сказав Турчинов.

"Ще раз підкреслю, нам протистоять повноцінні військові підрозділи Збройних сил Російської Федерації. На окупованих територіях сконцентрована велика кількість важкого озброєння і військової техніки, відбувається накопичення великих обсягів ПММ і боєприпасів, яке повинно забезпечити ведення активних наступальних дій і за планом російського Генштабу буде підтримано введенням на територію України додаткових підрозділів Збройних сил РФ", - також заявив Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Окупаційними військами керує російський генерал Сердюков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути