Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2013 20:12

Охоронці підприємства Фірташа заборонили журналістам ТВі знімати на тротуарі

Журналістам ТВі заборонили знімати загальний план підприємства "Азот", що є власністю Дмитра Фірташа. Погрожували арештом.

"Ми приїхали в Черкаси, бо ми готуємо репортаж про те, чому не можна було визначити переможця на окрузі в Черкасах. Оскільки пані Жуковська очолює товариство "Азот", ми хотіли зняти загальні плани, логотип підприємства. Коли навели відеокамеру на вхід, вийшло двоє чоловіків й почали трясти камерою, мовляв, не можна тут проводити зйомку, бо це приватна територія. Я пояснив, що це тротуар, який належить всій громаді, - розповів журналіст Максим Савчук. - Почали відтісняти, один з них погрожував, що на три години арештує. Ми мирно відходили в бік дороги аргументуючи це тим, що дорога - це точно власність громади. Чоловік ішов, як термінатор на нашого оператора. Вони поводилися як відверті бики. Один накинувся з погрозами, змушував стирати все, що ми записали, заламав руки. Я встиг вихопити техніку й сховати її в машині".

"Змушували стерти, інакше нас обох "виключать". При чому повторювали це кілька разів", - зауважив оператор Антон Квітень.

Знімальну групу змусили від'їхати з місця, де вони припаркувалися, пояснивши, що тут паркувальні місця для начальства.

"Хіба в нас є правила дорожнього руху, які обмежують паркування для конкретної людини?" - риторично запитав Максим.

Хлопці викликали міліцію та склали протокол про порушення їхніх журналістських прав відповідно до статті 171 Кримінального Кодексу України.

"Ми дуже багато чули про Валентину Жуковську, наслухані скільки вона зробила для міста, але так, як повелися її підопічні, зовсім по-іншому характеризують керівництво", - заявив на останок Савчук.

Зараз ви читаєте новину «Охоронці підприємства Фірташа заборонили журналістам ТВі знімати на тротуарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути