середа, 04 квітня 2012 14:49

Німецьких репортерів "маринували "на українському кордоні, бо ті не платили за проїзд?

Німецьких репортерів "маринували "на українському кордоні, бо ті не платили за проїзд?
Журналіст назвав Україну "найбільш корумпованою країною Європи". Фото: segodnya.ua

Цілу ніч німецьких репортерів протримали на кордоні з Україною. За їх словами, таким чином українські прикордонники вимагали гроші за проїзд

Німецьких журналістів, які приїхали в Україну для перевірки стану готовності до Євро-2012, ніч тримали на митниці і вимагали сплатити гроші. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на блог репортера німецької телерадіокомпанії RBB Олафа Зундермаера, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Журналіст зазначив, що він і двоє його колег кілька тижнів провели у подорожі по Польщі та Україні.

"Ми вирушили з Берліна на автомобілі. Ми хотіли подивитися на міста Євро-2012 очима футбольних уболівальників, які відвідають ці країни влітку", - розповів Зундермаєр.

Але замість цього, розповів він, журналістам довелося провести ніч на українсько-польському кордоні на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин".

"Всі формальності з польськими прикордонниками були улагоджені за 15-20 хвилин. Це при тому, що як знімальна група ми везли з собою мікроавтобус, повний устаткування. На все це потрібно чимало документів, але наша телерадіокомпанія подбала про всі папери, і спочатку проблем на кордоні не було. Вони почалися тільки на українській стороні кордону", - зазначив журналіст.

За його словами, німецьким репортерам "нічого не говорили про якісь проблеми з паперами".

"Нас змусили чекати, хоча ніяких інших автомобілів на пропускному пункті на той момент не було", - сказав він.

При цьому, як розповів Зундермаєр, водії польських і українських вантажівок, з якими тієї ночі німцям вдалося поспілкуватися, прямо говорили, що "ми зможемо проїхати швидко, тільки якщо заплатимо прикордонникам".

"Зазвичай, в залежності від того, що ти везеш, прийнято платити від 20 до 50 євро", - поділився відомостями Зундермаєр.

Вранці знімальну групу відпустили, так і не пояснивши причин затримки. Але найбільшим шоком, за словами Зундермаєра, стало те, що після ночі на кордоні з них зажадали заплатити гроші за понаднормове перебування авто на стоянці прикордонників.

"Ми нічого платити не стали. За що нам платити? Ми журналісти і виконуємо свою роботу. Нам немає за що платити. Ми принципово ніде в Україні не платили", - сказав він.

При цьому журналіст назвав Україну "найбільш корумпованою країною Європи".

"Корупція - це хвороба. Вона робить людей хворими ", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Євро-2012 Хрещатик перекриють на місяць

У той же час глава організаційного комітету Євро-2012 Маркіян Лубківський запевнив журналістів, що під час чемпіонату "все буде добре" та ЗМІ зможуть працювати без перешкод.

Разом з тим, як повідомила прес-служба Держмитслужби України, директор департаменту розвитку митної інфраструктури та інформаційного співробітництва Держмитслужби Ігор Тимофєєв спростував інформацію німецьких журналістів.

"Держмитслужба провела службову перевірку, в ході якої були взяті відповідні пояснення, проаналізовано матеріали відеоспостереження та документи. В результаті було з'ясовано, що оформлення німецьких журналістів та їх обладнання здійснювалося у відповідності з усіма вимогами чинного законодавства", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Німецьких репортерів "маринували "на українському кордоні, бо ті не платили за проїзд?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути