вівторок, 19 листопада 2013 14:22

Ніжинському борцю з підпільними закладами "світять" штраф і ґрати

У Чернігові було затримано Артема Прокопенка, лідера ніжинського осередку громадської спільноти "Білий молот", яка веде активну боротьбу проти нелегального грального бізнесу. Наразі він вже перебуває вдома, але хлопцеві загрожує 15 діб арешту за непокору міліції.

Як повідомив Gazeta.ua лідер "Білого молоту" Микола Єременко, три місяці поспіль Прокопенко разом з однодумцями марно намагався звернути увагу ніжинських правоохоронців на роботу гральних салонів у Ніжинському районі Чернігівської області.

"Зрештою хлопець не витримав і розгорнув "образливий для міліції" банер на стадіоні у Чернігові. Таким чином він хотів достукатися до міліцейського начальства та суспільства", - зазначив Єременко.

Як наслідок, громадського діяча затримали й вручили протокол за статтею 185 Кодексу України про адміністративні порушення — злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції.

  Затримання Артема Прокопенка
Затримання Артема Прокопенка

Також його підозрюють у порушенні порядку виробництва, зберігання та використання піротехнічних засобів.

В результаті борець проти "одноруких бандитів" ризикує просидіти 15 діб у в'язниці та заплатити 1700 грн штрафу.

"Тим часом у Ніжині продовжують функціонувати п'ять точок грального бізнесу. Ці кубла розташовані неподалік районного управління міліції та міської ради міста. З такою поведінкою влади вони почуваються цілком захищеними", - додав лідер "Білого молоту" Микола Єременко.

За його словами, активісти планують у четвер, 21 листопада, провести масштабну акцію протесту під будівлею управління міліції у Ніжині.

Зараз ви читаєте новину «Ніжинському борцю з підпільними закладами "світять" штраф і ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути