субота, 26 вересня 2015 12:35

"Наші політики готові були здати Маріуполь, це була змова" - Касьянов

"Наші політики готові були здати Маріуполь, це була змова" - Касьянов

Коли росіяни захопили Новоазовськ (кінець серпня 2014 року, - ред.), наше політичне керівництво всіляко ухилялось від інформації розвідки про це, готове було здати Маріуполь. Я вважаю, що була якась змова.

Таку думку висловив доброволець-комбатант, волонтер Юрій Касьянов в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", відповідаючи на запитання про те, чи стикався він з ігноруванням розвідданих, що вимагали оперативного або тактичного реагування.

"З політичних міркувань можу згадати тільки один випадок, коли росіяни зайняли Новоазовськ, а наше політичне керівництво, всіляко від цього відвертаючись, готове було здати Маріуполь. І лише добровольчі частини, що знаходилися там, стали цементуючим, стримуючим фактором. Їх було там дуже мало. На весь Маріуполь - близько 100 бійців, не рахуючи ненадійної місцевої міліції. Дистанція від Маріуполя до Новоазовська була фактично під контролем двох батальйонів, один з яких добровольчий. І хлопці-вевешники. Хоча, звичайно, росіяни могли зайняти Маріуполь. У них були для цього можливості. І наша влада про це знала. Я вважаю, що була якась змова. Війська звідти відвели завчасно. Ми бачили, як вони потоком йшли назад, тягли артилерію, відвозили танки. Це навіть не ігнорування інформації, а зрада. При розумінні того, що відбувається, - фактично здача національних інтересів", розповів Касьянов.

За словами добровольця, була ще ситуація в ДАП, коли були втрачені люди і контроль над терміналом.

"Втратили фактично задарма, через кричущу безграмотність керівництва. Була інформація про те, як все відбувається, які цілі і так далі. Туди поїхав наш "чудовий" начальник Генштабу Муженко, і ми намагалися донести йому цю інформацію у вигляді готових знімків розвідки. Він від неї відмахувався і просто не приймав".

Зараз ви читаєте новину «"Наші політики готові були здати Маріуполь, це була змова" - Касьянов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути