середа, 01 квітня 2015 15:15

Наливайченко розповів про масштабну мережу агентів ФСБ в Україні

Наливайченко розповів про масштабну мережу агентів ФСБ в Україні
Валентин Наливайченко. Фото: День

Спецслужби РФ і їх представники розгорнули штаби в Луганську і Донецьку та курують підготовку та вчинення терористичних актів на території України - як підконтрольною, так і не підконтрольний українській владі.

Про це заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в середу під заголовком "СБУ проти ФСБ".

"Всі терористичні акти, що відбуваються на території України (контрольованої і тимчасово неконтрольованої нами), готуються і здійснюються під керівництвом російських спецслужб. Зараз у Луганській і Донецькій областях діють найбільш небезпечні терористичні угруповання, які отримують фінансування та зброю з Росії. Саме вони, використовуючи сучасні міни, так звані прилипали та іншу вибухівку, здійснюють теракти на півдні і сході країни", - розповів він.

За його словами, спецслужби затримують представників цих терористичних груп.

"Ми таких кур'єрів і гастролерів затримували і будемо затримувати на території та інших областей України. Наприклад, зараз йде суд над громадянкою України, яку офіцери Головного розвідувального управління РФ направили з Луганська до Києва для здійснення теракту. Наші слідчі розслідують цю справу і вимагають довічного ув'язнення цієї особи ", - повідомив він.

Глава СБУ також розповів, що спецслужби РФ проводять тренінги та навчання для представників самопроголошених Донецькій і Луганській "народних республік" і розгорнули штаби в Донецьку та Луганську.

"Спецслужби Росії та їх представники розгорнули штаби в Луганську і Донецьку - вони координують, забезпечують і сприяють навчань терористів на тимчасово окупованих територіях. Для цього використовуються відповідні полігони. Також спецслужби РФ сприяють у забезпеченні зв'язком терористів, надають їм боєприпаси, російську бронетехніку", - повідомив він.

За словами Наливайченка, всі ці факти документуються "для кримінальної справи проти терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". "Це необхідно і для світового співтовариства, і для трибуналу в Гаазі, і для того, щоб, коли ці території будуть звільнені, кожен, хто причетний до терористичних організацій, був притягнутий до кримінальної відповідальності", - додав він.

Керівник СБУ також прокоментував заяву лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка про плани провести 1 травня в Києві мітинг за участю російських колег.

"Нехай збирають своє збіговисько. Але ті, хто причетний до терористичної і сепаратистської діяльності, відразу будуть затримані ... Ті, хто сприяв агресії на сході нашої країни, будуть переслідуватися, як колабораціоністи Кремля і як вчинили злочини проти людяності", - підкреслив В.Наливайченко .

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко розповів про масштабну мережу агентів ФСБ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути