четвер, 18 вересня 2014 02:42

На Житомирщині від вибуху гранати загинув військовослужбовець

На Житомирщині від вибуху гранати загинув військовослужбовець
segodnya.ua

У Житомирській області під час стрільб від вибуху гранати загинув військовослужбовець, ще троє отримали поранення. Трагедія сталася на полігоні в Новоград-Волинському районі, де проходили навчання військовослужбовці 30 окремої механізованої бригади, покликані під час третьої хвилі мобілізації.

В ході навчань проводилися стрільби з автоматичного гранатомета АГС 17. Одна з гранат вибухнула недалеко від місця знаходження солдат і осколками поранила військових, повідомляє Zhitomir.info.

"Вони здійснили постріл, і після пострілу розірвався в повітрі снаряд. Безпосередньо стрілянину з гранатомета здійснював сержант Комарницький, він отримав наскрізне осколкове вогнепальне поранення нижніх кінцівок і перелом кісток нижніх кінцівок. Поруч стояв старший солдат Височинський, який отримав поранення в груди і в живіт, від яких надалі в медичній установі помер. Ще двоє військовослужбовців отримали легкі вогнепальні поранення нижніх кінцівок ", - повідомив прокурор з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Житомира Валерій Кривонос.

Поранених негайно доставили в Новоград-Волинську районну лікарню: один військовослужбовець в госпіталізації не потребував, двох інших перевезли в Житомирський військовий госпіталь.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження по ст.425 УК "Недбале ставлення до військової служби". Винним у службовій недбалості, що призвело до тяжких наслідків, загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині від вибуху гранати загинув військовослужбовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути