вівторок, 22 травня 2012 12:43

На Житомирщині чоловік в стані алкогольного психозу убив 3-х людей

На Житомирщині чоловік в стані алкогольного психозу убив 3-х людей
Руки, одяг, взуття підозрюваного були бурого кольору. Фото: interfax.ru

В одному з сіл Новоград-Волинського району Житомирcької області 32-річний чоловік, перебуваючи у стані загострення алкогольного психозу, позбавив життя відразу трьох односельчан, серед яких і його матір.

Повідомлення про надзвичайну подію - виявлення тіла утопленика - надійшло до міліції близько опівдня. До села відразу виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. А згодом, при більш детальному з'ясуванні обставин, - і обласного Управління внутрішніх справ.

В ході першочергових дій працівників міліції було встановлено, що у рівчаку неподалік села знаходився труп 57-річного місцевого жителя, смерть якого мала явно насильницький характер. За декілька сот метрів у вкрай занедбаному будинку оперативники знайшли тіла ще двох людей – 72-річного чоловіка та 59-річної жінки. Зовнішній вигляд загиблих та кімнати, де вони лежали, свідчили, що тут відбулося жорстоке вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на Хрещатику один бомж зарізав ножем іншого

Очевидці та свідки розвитку подій того ранку вказували на причетність до цих злочинів місцевого жителя, який проживав у другій частині цього ж будинку. За словами людей, цього дня він перебував явно в неадекватному стані.

Працівники міліції знайшли чоловіка та затримали його. Руки, одяг, взуття підозрюваного були бурого кольору.

Попередньо встановлено, що затриманий, блукаючи зрання околицями села, зустрів місцевого жителя й накинувся на нього. Повалив на землю і, стискаючи за горло, окунув головою у рівчак, що протікає неподалік. Тримав, допоки той не перестав борсатись і завмер. Все відбулося дуже швидко.

Після цього підозрюваний повернувся до будинку, де мешкав, однак зайшов на половину сусідів. В одній з кімнат на ліжку побачив сплячого дідуся. Схопивши камінь, що використовувався у домашньому господарстві, кинувся з ним на старого. На крики про допомогу прибігла дружина пенсіонера та мати нападника, які поралися неподалік у своїх дворах. Одна з жінок, зрозумівши, що удвох їм не впоратись, кинулась до сільради викликати міліцію. Мати ж, намагаючись вгамувати сина, стала його третьою жертвою. Тією ж каменюкою він забив і її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестикласник убив матір двох дітей

"Мені голос зсередини сказав це зробити. Він мене і привів до односельчанина і сказав: "Вбий!" А матері я кричав: "Тікайте!" Вона не послухала, то я і її… Я зло зробив, я знаю", - розповів затриманий. За його ж словами, він багато пив горілки, і напередодні теж. Навіть уночі вставав і випивав, що, певно, і стало причиною його діянь.

Відносно затриманого порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 "Умисне вбивство двох і більше людей" Кримінального кодексу України. На даний час призначено проведення низки відповідних експертиз, у тому числі і щодо психічного стану підозрюваного. У разі визнання його на момент вчинення вбивств осудним йому загрожує позбавлення волі строком до 15 років або довічно.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині чоловік в стані алкогольного психозу убив 3-х людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути