четвер, 16 лютого 2012 12:28

На Житомирщині впіймали суддю, який систематично брав хабарі

На Житомирщині впіймали суддю, який систематично брав хабарі

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України викрили та припинили протиправний механізм вимагання хабарів, який діяв в одному з районних судів Житомира.

Спільно зі слідчими Генпрокуратури встановлено, що голова одного з районних судів обласного центру через посередників-правоохоронців налагодив схему отримання хабарів за сприяння зацікавленим особам у здійсненні правосуддя в їх користь.

Зокрема, в лютому 2012 р. 36-річний суддя через своїх посередників - двох співробітників відділу внутрішньої безпеки Державної податкової адміністрації України в Житомирській області - вимагав від місцевого жителя хабар у розмірі 35 тис. дол США за сприяння в ухиленні від кримінальної відповідальності шляхом зміни кваліфікації інкримінованого йому злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова просить декларувати хабарі

14 лютого співробітники СБУ спільно зі слідчими ГПУ затримали посередників-податківців "на гарячому" під час передачі ним чергової частини хабара - 10 тис. дол США.

15 лютого по матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою України стосовно голови районного суду Житомира порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Щодо співробітників ОВБ ДПА в Житомирській області слідчими Генпрокуратури України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.369 (давання хабара) Кримінального кодексу Україні.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині впіймали суддю, який систематично брав хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути