понеділок, 08 вересня 2014 13:52

На відновлення Луганщини знадобиться 8,5 млрд. грн - ОДА

На відновлення Луганщини знадобиться 8,5 млрд. грн - ОДА
unian.net

В результаті бойових дій на території Луганської області серйозних втрат зазнала промисловість регіону.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

12 липня вимушено законсервовано виробництво на Алчевському металургійному комбінаті. Через руйнування і пошкоджень зупинена діяльність ПрАТ "​​ЛИНІК", Попаснянського вагоноремонтного, Стахановського феросплавного і вагонобудівельного, Первомайського електромеханічного заводів, ТОВ "Сталь", "Лугцентрокуз", Кіровський "Центрокуз", "Метали і полімери", ВО "Трансмаш", ДП "Лутугинське об'єднання прокатних валків", ХКО ім. Петровського та інших підприємств області.

За інформацією Департаменту промисловості та енергозбереження ЛОДА, в числі працюючих - Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (в мінімальному технологічному режимі), Рубіжанський картонно-тарний комбінат, ТОВ "НВП" Зоря", МПО "Імпульс", "УКАМ-мода", Кіровська та Стахановська швейні фабрики, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" та Луганські магістральні електричні мережі "Укренерго".

Через ушкодження енергетичної інфраструктури та підтоплення гірничих виробок припинено видобуток вугілля на шахтах ДП "Луганськвугілля", "Донбасантрацит", "Первомайськвугілля", шахті "Білоріченська".

Інформація про роботу та пошкодженнях деяких підприємств, що знаходяться в зоні АТО, відсутня.

За прогнозними розрахунками департаменту, в 2014 р спад виробництва на Луганщині складе "мінус" 49,8% або близько 34 млрд. грн. Згідно з попередніми оцінками, для відновлення об'єктів промисловості, малого та середнього бізнесу, торгівлі, будівництва, енергетичного та газового устаткування буде потрібно близько 8,5 млрд. грн.

"Найстрашніше, що через військові дій роботу втратили понад 30 тисяч осіб. І це тільки за перше півріччя нинішнього року! Якщо така тенденція збережеться, до кінця року без роботи залишаться ще 80-85 тисяч осіб", - говорить в.о . голови Луганської облдержадміністрації Ірина Верігіна.

Зараз ви читаєте новину «На відновлення Луганщини знадобиться 8,5 млрд. грн - ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути