четвер, 12 листопада 2015 18:27

На Волині священика звинуватили у сексуальних домаганнях

На Волині священика звинуватили у сексуальних домаганнях
mignews.com

В селі Торчин Луцького району на Волині настоятеля церкви Московського патріархату Анатолія відсторонили від служіння. Його звинуватив у сексуальних домаганнях 19-річний односелець Леонід Панасюк.

"Я стояв біля магазину, коли до мене під'їхав отець Анатолій. Попросив сісти до нього в машину та показати де живе мій товариш Микола. Дорогою запропонував випити спиртного. Звернув до лісосмуги. Мовляв, не хоче, щоб люди в селі бачили, що батюшка п'є. Коли зупинилися, закрив двері зсередини, дістав п'ять яблук та пляшку коньяку. Сказав пити з горла. Я зробив кілька ковтків. Після цього підсів ближче, став гладити мене по плечіх, ногах, пхати руку в штани, - розповів Леонід. - Сильно перелякався. Від шоку не міг поворухнутися. Став просити, щоб відкрив двері, бо хочу в туалет. Інакше справлю нужду прямо в салоні. Він погодився. Коли вийшли з машини, пхнув його і почав тікати. Він за мною. Метрів 80 гнався, потім відстав. Коли вибіг з лісу, побачив сусіда. Він мив машину. При ньому чіплятися батюшка не посмів".

Леонід Панасюк до Торчина з сім'єю переїхав три місяці тому. Доти мешкали в сусідньому селі Смолигів.

"Син пережив великий шок. Коли дізналася, що трапилося, написала на священика заяву в селищну раду, міліцію та Луцьку єпархіальну раду. Після цього люди в селі розділилися на два табори. Одні нас підтримують. Кажуть, вже давно чули про вподобання батюшки та не наважувалися проти нього йти. Нарешті знайшлися люди, готові покласти цьому кінець, - сказала мама хлопця Галина. - Прихожанам церкви проти нас бунтують. Грозились навіть влаштувати самосуд. Та я не зважаю. Для мене головне - захистити сина та інших дітей від подібного".

Отець Анатолій одружений. Має двох синів.

"Галина - парафіянка московського патріархату. Коли жила в Смолигові, ходила в тутешню церкву на служби, дітей водила. Та з місяць тому люди повстали проти батюшки, бо мав надто сепаратистські погляди. Своїми проповідями пересварив пів села. З тієї церкви мусів піти. Думаємо, Галина спеціально звела наклеп на нашого батюшку, щоб звільнити місце в Торчині для смолигівського", - розповіла місцева жителька. Прізвища попросила не вказувати.

Наразі триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «На Волині священика звинуватили у сексуальних домаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути