субота, 25 травня 2013 15:38

На Тернопільщині злодії обікрали та взяли в заручники інваліда

Двох 21-річних та 27-річного злодіїв затримали працівники Збаразького райвідділу міліції на Тернопільщині. Чоловіки украли авто в інваліда, а побитого і ледь не задушеного власника возили в багажнику.

Про це Gazeta.ua повідомили у секторі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

"40-річний чоловік повертався після санаторного лікування додому у Чернівецьку область. Неподалік Збаража його червону "ВАЗ 2109" зупинило троє молодиків. Попросилися підвезти до райцентру. То було недалеко. Про заробітки не йшлося – чоловік віз компанію безплатно. Але хлопці віддячили йому у свій спосіб – той, хто сидів позаду, почав душити водія. Вимагав зупинити авто. Чернівчанин – інвалід першої групи, замість однієї ноги має протез. Але це не зупинило крадіїв", - розповів Петро Колісник, керівник прес-служби УМВС України в Тернопільській області.

Як тільки "дев'ятка" зупинилася, попутники добряче побили шофера та витягнули у нього з кишені гаманець. Потім зачинили власника автівки в багажнику і продовжили рух.

"Вони напали на інваліда, щоб забрати гроші. А в гаманці у нього було мало – близько 100 гривень, - додав Петро Михайлович.- Уже за кілька кілометрів хлопець, що сів за кермо, не впорався з керуванням і в'їхав у земляний насип. Далі їхати машина не могла. Розлючені злодії покопали авто, а потім залишили його і втекли. Визволяти заручника із багажника навіть не подумали. Коли інвалід зрозумів, що допомоги чекати нема звідки, почав ламати багажник. Він зумів навіть вилізти звідти, але більше сил у нього не було".

Закривавленого автовласника побачили рибалки. Вони викликали міліціонерів та медиків.

"Потерпілий описав злодіїв. Їх затримали уже наступного дня. Усі троє – безробітні, один з них раніше судимий. Проти них почато кримінальне провадження одразу за двома статтями – незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством та розбій, вчинений за попередньою змовою", - пояснив Колісник.

За словами правоохоронців, розбій на тернопільських дорогах трапляється рідко.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині злодії обікрали та взяли в заручники інваліда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути