Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2013 13:41

На Тернопільщині вже майже тиждень село потерпає від повені

На Тернопільщині вже майже тиждень село потерпає від повені
Фото: news.if.ua

У селі Озеряни Борщівського району Тернопільщини підтоплені городи і підвали, а вода у криницях забруднена настільки, що пити її не можна. Місцеві жителі змушені купувати питну воду у крамницях. Такими для селян є наслідки зливи, що пройшла ще 3-4 липня.

Озеряни розміщені за 100 км від Тернополя. Тут проживає 1600 людей.

"Рівень грунтових вод піднявся настільки, що вода з криниць аж через верх виходить.  Якщо раніше в колодязі було 4 метри води, то тепер –10. Городи і підвали затоплені. Люди купляють воду у магазинах, її багато завозять. У селі утворилося близько десятка озер. Тільки з криниці викачаєш воду  – за 2-3 години знову повно. Копнув землю – і вже вода", - розповів сільський голова Озерян Василь Урсуляк.

Селяни нарікають на прорвані меліоративні труби. Мовляв, через це вода не має стоку. Сільський голова не впевнений у цьому.

"Європу затопило, Торонто топить, то що вже говорити про наше село", - переконаний він. – "Треба просити в Бога погоди. Увесь червень ішли дощі, а потім ще 3-4 липня була сильна гроза. Востаннє нас так затоплювало у 2006-му, але тоді це швидко минуло. А тепер земля стільки води вже просто не приймає".

У селі уже побували проектанти із Тернопільського управління меліоративних вод.

"Тільки проектно-кошторисна документація на відвід води із села буде коштувати близько 10 тисяч гривень. А заміна системи – це мільйони гривень. Де такі гроші взяти? Поки ніхто нічого не виділяє. Район грошей не має, у сільській раді вже і на зарплати скоро не буде. Надіятися на владу? От я представник влади – і що я можу зробити? На якихось спонсорів – де такі люди є? От назбираєте 10 мільйонів гривень -- приїжджайте", - резюмував Василь Миколайович.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині вже майже тиждень село потерпає від повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути