середа, 26 червня 2013 12:24

На Рівненщині загинула дівчинка, схопившись за обірваний дріт

На Рівненщині загинула дівчинка, схопившись за обірваний дріт
Фото: podrobnosti.ua

На цвинтарі села Городище Березнівського району Рівненської області поховали 13-річну місцеву Юлію. Дівчинка загинула минулої неділі 23 червня на свято Трійці, коли заганяла додому корову. Вона необережно схопила руками обірвані електричні дроти й померла на місці – струм пройшов через серце.

"Страшно, коли дитина отак помирає. Мабуть, вона просто не подумала про те, як це смертельно небезпечно торкатися дротів, - розповідають у сільській раді Городища. - У неділю ввечері над селом пройшла гроза, й шквальний вітер обірвав той злополучний дріт на одному із стовпів по вулиці Шевченка. Дівчинка верталася додому саме тією дорогою – гнала корову з пасовища".

В селі кажуть, що батьки Юлії саме були на зібранні вірян, а доньку попросили пригледіти за худобою. Школярка вже гнала свою корову додому, коли побачила на дорозі обірваний дріт – спершу він лежав на гілках дерева, а потім його звалило у траву. Корова випадково торкнулася його і одразу загинула. Дівчинка вирішила, що тварину треба рятувати – вона кинулася до корови, щоб стягти дріт з її тіла. Удар струмом був такий потужний, що дитина відлетіла аж до паркану.

"Трохи пізніше тією вулицею йшов чоловік. Він побачив мертву корову, дістав ножа і перерізав їй горлянку, щоб можна було ще пустити на м'ясо, - додають селяни. – А от Юлію він помітив не одразу, бо її відкинуло убік – дитина лежала на землі і вже не подавала ознак життя. Чоловік врешті побачив її і заходився рятувати, робив штучне дихання і масаж серця. Однак все було марно – навіть медики уже не могли нічим їй допомогти".

Школярку поховали в понеділок, на другий день Трійці. У Юлії залишилися брати та сестри – всього у сім'ї виховували десятеро дітей.

"До обірваних дротів не можна наближатися ближче, ніж на 8 метрів. Якщо побачили обрив, треба терміново телефонувати до диспетчера районного підрозділу, - каже Валентина Олінійчук, керівник кол-центру ПАТ "Рівнеобленерго". - Основною причиною обривів проводів є гілля дерев, що не витримують сильних поривів вітру. Недоглянуті сади, присадибні ділянки та домогосподарства часом стають причиною аварійних відключень цілих населених пунктів області й призводять до людських жертв".

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині загинула дівчинка, схопившись за обірваний дріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути