Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2013 21:00

На родичів та захисників "дніпропетровського терориста" здійснили серію нападів

На родичів та захисників "дніпропетровського терориста" здійснили серію нападів
Фото: radiosvoboda.org

У Дніпропетровську сталася серія нападів на родичів та захисників Дмитра Реви - одного із підсудних у резонансній справі "дніпропетровських терористів", йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

Родичі Реви упевнені, напади - не випадковість, а наслідок їхньої активної громадської кампанії зі звільнення ув'язненого. Адже уже більше року, доки триває суд, родичі влаштовують акції протесту та публічно заявляють - справа терористів сфальсифікована, а за гратами опинилися випадкові люди.

Спочатку у автомобілі сестри та захисниці одного і підсудних Дмитра Реви Оксани Томчук порізали шини, а наступного дня розбили вікна, усі цінні речі залишили, із салону зникли лише матеріали кримінальної справи. Жінка переконана - усе, що сталося, пов'язане із її намаганнями звільнити брата. "Я вважаю, що це була не стільки необхідність забрати ці документи, скільки прозорий натяк", - каже вона.

Одразу після цього нападу стався інший - під двері громадського активіста Андрія Денисенка, який публічно підтримує кампанію на захист Дмитра Реви, підкинули "коктейль Молотова". У квартирі живуть матір та бабця активіста. Чоловік припускає, залякуючи його родичів, хтось хоче закрити йому рота. За словами Денисенка, у матеріалах кримінальної справи містяться факти непричетності Реви до злочину.

Не минуло і кількох днів після підпалу помешкання активіста, як із дрібнокаліберної гвинтівки невідомі обстріляли квартиру родичів адвоката Дмитра Реви. Після серії нападів, захисники впевнені - все це не випадковість, а чітко сплановані дії.

На їхню думку, після того як суд вирішить випустити Реву на волю, постане ціла низка питань, зокрема, й стосовно нагород і звань, отриманих людьми, які керували слідством і винні, що випадкова людина опинився за гратами.

Усі три інциденти розслідує дніпропетровська міліція. Подробиці правоохоронці не розголошують в інтересах слідства. А доки немає і офіційних результатів слідства, у захисників Реви немає і інших варіантів, як вважати, що всі напади - провокації та тиск. Уже більше року вони організовують акції протесту і доводять, що справу "дніпропетровських терористів" сфальсифіковано. А Дмитро Рева - не злочинець, а постраждалий від помилки слідчих і вже півтора роки сидить за гратами. Хоча про невинуватість Реви заявляє і головний підозрюваний Віктор Сукачов.

Нагадаємо, чотири вибухи пролунали в центрі Дніпропетровська 27 квітня 2012 року. В результаті цього постраждала 31 людина, зокрема й 10 дітей. 1 червня цього ж року стало відомо про затримання чотирьох підозрюваних - Віктора Сукачова, Віталія Федоряка, Льва Просвірніна і Дмитра Реви, яких обвинувачують в організації та здійсненні терактів не тільки в Дніпропетровську, а й у Харкові та Запоріжжі. Розгляд кримінальної справи триває в Індустріальному районному суді Дніпропетровська.

 

Зараз ви читаєте новину «На родичів та захисників "дніпропетровського терориста" здійснили серію нападів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути