четвер, 22 березня 2012 17:05

На Полтавщині з перекинутої вантажівки розлилося 22 тонни отрутохімікатів

На Полтавщині з перекинутої вантажівки розлилося 22 тонни отрутохімікатів

21 березня о 8.40 у селі Олексіївка Гребінківського району Полтавської області перевернулася вантажівка "Вольво". В автоцистерні-причепі знаходилось 22 тони отрутохімікатів. Все вилилось на землю. Водія затиснуло в кабіні, чекав допомоги рятувальників майже годину.

"Автівка везла з Черкас трасою "Київ-Харків" карбамідо-аміачну суміш, мінеральне добриво. Коли їхала через село, її підрізали помаранчеві "жигулі", - розповів Віталій Шкаревський з з Полтавського обласного управління МНС. - Щоб уникнути зіткнення, водій вивернув кермо, машину занесло на узбіччя й перевернуло на бік. Цистерна тріснула й хімікати вилились на землю".

Місцеві розповіли, машина перекинулась біля місцевого магазину продуктів. Калюжа з отрутою була близько 5 метрів у діаметрі.

"Суміш пахла як солярка, - повідомив місцевий Олексій. - Водій був при тямі. Кабіну погнуло, двері заклинило. Сам вилізти не міг, притиснуло кермом. Ми його з односельцями спочатку ломами хотіли визволити, та нічого не вийшло. Тоді просто морально підтримували, щоб не втратив свідомості".

В селі розказали, службу порятунку чекали більше 40 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція не стала покривати доньку "регіонала", через яку загинула на Закарпатті людина

"Коли ми приїхали, вантажівку поставили на колеса за допомогою крану, - поділився Віталій Шкаревський. - Калюжу з добривом засипали землею й викачали. Загрози довкіллю немає. Водія з кабіни вирізали гідравлічним обладнанням. З переломом правої лопатки та струсом головного мозку відвезли до Гребінківської центральної районної лікарні".

В Гребінківському районному управлінні МНС повідомили, після надання невідкладної медичної допомоги, чоловік поїхав лікуватися за місцем проживання у Черкаси.

Жителі Олексіївки вважають його героєм.

"Він ризикнув своїм життям, щоб врятувати інше, - розказала 50-річна Надія з Олексіївки. - А винуватець події, наш, місцевий. З місця аварії втік, додому приїхав пізно ввечері. Каже, що не причому".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині з перекинутої вантажівки розлилося 22 тонни отрутохімікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути