понеділок, 07 травня 2012 16:42

На Одещині знешкодили злочинну групу, яка допомагала хакеру обкрадати рахунки

На Одещині знешкодили злочинну групу, яка допомагала хакеру обкрадати рахунки
Хакер кілька разів втручався в роботу персональних комп'ютерів. Фото: gr.by

Співробітники Одеського обласного управління Державної служби з боротьби з економічними злочинами спільно з представниками управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України затримали п'ятьох чоловіків, у тому числі одного іноземця, які допомагали невідомому хакеру незаконно знімати гроші з рахунків підприємств.

Як повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області, правоохоронці встановили, що хакер кілька разів втручався в роботу персональних комп'ютерів і несанкціоновано перекладав кошти комерційних підприємств на чужі рахунки.

Спочатку правоохоронці затримали пособника зловмисника в одному з банків Одеси, де той знімав з особистого рахунку 183 тис. грн. Чоловік повідомив міліціонерам, що повинен був передати отримані кошти іншій людині, за винятком свого відсотка. Надалі були встановлені і затримані ще четверо чоловіків у віці від 37 до 47 років, причетних до даної справи. Затримані зізналися, що вони були лише посередниками, і за це отримували кожен свій відсоток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці визнали Україну "раєм для хакерів"

Останнім отримати гроші повинен був громадянин однієї з сусідніх держав, який прилетів до Одеси на початку квітня. Під час його затримання правоохоронці вилучили ноутбук та мобільні телефони. У ноутбуці співробітники міліції знайшли докази чотирьох несанкціонованих переказів грошей з рахунків українських підприємств на загальну суму близько 350 тис. грн. Іноземець повідомив міліціонерам, що отримані незаконним шляхом кошти він повинен був перевести через систему електронних платежів в мережі Інтернет в інтересах невідомого чоловіка, який і здійснював несанкціоновані перекази коштів.

В даний час одеська міліція порушила відносно зазначених та невстановлених осіб кримінальну справу за ч. 3 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), здійсненого за попередньою змовою групою осіб шляхом незаконних операцій з електронно-обчислювальною технікою) Кримінального кодексу Україні. Особа хакера встановлюється. Ведеться слідство.

 

Зараз ви читаєте новину «На Одещині знешкодили злочинну групу, яка допомагала хакеру обкрадати рахунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути