вівторок, 19 лютого 2013 15:03

На Миколаївщині люди в селах бояться виходити на двір через вовків

На Миколаївщині люди в селах бояться виходити на двір через вовків
Фото: moonshade.ucoz.ua

Жителі сіл Василівка, Покровка та Покровські Хутори Очаківського району Миколаївської області бояться виходити ввечері надвір через вовків. Хижаків стало надто багато, їм не вистачає їжі, тому вони пішли полювати до сіл. Вже виїли всіх бродячих собак. Тепер розривають домашніх псів, полюють на свійську птицю. За останній місяць з'їли дев'ять псів та дві корови. Однак, відстрілювати вовків не можна, бо вони живуть на заповідній території.

"На сьогодні ми нарахували 12 дорослих вовків. Коли буде потомство — цифра може збільшитися втричі, - розповідає директор національного парку "Білобережжя-Святослава" Юрій Козловський. - Хижаки почувають себе дуже вільно, тому кількість нападів на села збільшується. Причина такої поведінки — голод. В природі не залишилося живності для них. Вони виїли уже зайців, кабанів, косуль та єнотів. Кількість вовків збільшилася відтоді, як 4 роки тому на цій території заборонили полювання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч із вовком — до щасливої дороги

Для порівняння, на Миколаєвщині чисельність вовків більша в п'ять разів, ніж в Іркутській області.

"Ми повинні регулювати кількість цих тварин. Але при тому, маємо забезпечити дотримання природоохоронного законодавства. З іншого боку, маємо відвернути загрозу життю людей. Для цього, найближчим часом зберемо науково-технічну раду Національного парку. Після того будемо звертатися в Міністерство екології для отримання дозволів на відстріл", - додав Козловський.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині люди в селах бояться виходити на двір через вовків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути