середа, 01 серпня 2012 10:25

На Миколаївщині злочинці утримували в полоні 15 іноземців

На Миколаївщині злочинці утримували в полоні 15 іноземців
Серед заручників були жінки і діти. Фото: philebersole.wordpress.com

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Одеської області визволили 15 іноземців, що перебували у полоні понад 4 доби. Про це пише УНН.

На звільненні людей зловмисники хотіли розжитися на 10 тис. доларів США.

Днями до Одеського УБОЗу звернувся громадянин Афганістану з проханням розшукати його знайомих, які 3 дня назад поїхали до Києва. З того часу з ними втрачено будь-який зв'язок та невідомо їх місце знаходження.

В ході перевірки зазначеної інформації працівники спецпідрозділу встановили, що 15 громадян Афганістану були викрадені групою осіб та незаконно утримуються в якості заручників. За звільнення заручників зловмисники вимагають у їх родичів 10 тис. доларів США.

Після підтвердження усіх фактів протиправної діяльності оперативники розробили чіткий план визволення полонених та затримання злочинців, який у подальшому вдало реалізували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєний чоловік через фінансові труднощі захопив 15 заручників в Італії

Так, злочинне угруповання складалося з 4-ох чоловіків середнього віку, при чому двоє учасників вже мали кримінальний досвід та раніше були засуджені за вчинення таких злочинів, як розбій, зберігання наркотиків та зґвалтування.

Попередньо домовившись спільники обманним шляхом викрали з одеського автовокзалу 6-ох чоловіків, 3-ох жінок та 6-ох малолітніх дітей.

Після цього вони перевезли їх до одного з населених пунктів Миколаївської області, де незаконно утримували у заздалегідь орендованому будинку.

Безлад щодо іноземців припинено працівниками УБОЗ. Заручників визволено, а зловмисників затримано.

Відносно учасників угрупування слідчим управлінням ГУМВС України в Одеській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині злочинці утримували в полоні 15 іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути