пʼятниця, 15 липня 2011 11:05

На Миколаївщині почали переслідувати активістів, які хотіли попередити екологічне лихо

На Миколаївщині почали переслідувати активістів, які хотіли попередити екологічне лихо

Демонтаж ракетних шахтно-пускових установок у Миколаївській області, проти якого активно виступали мешканці регіону з метою попередити отруєння людей та зараження місцевості компонентами токсичного ракетного пального, не припинився.

Про це йдеться у повідомленні ініціативної групи мешканців обох районів, що надійшло до прес-служби Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

"Незважаючи на резонанс, якого набула наша проблема через розголос у ЗМІ, незважаючи на те, що під час нашого пікетування Адміністрації Президента та Генпрокуратури нам обіцяли, що демонтаж негайно зупинять, а винних покарають – насправді, ситуація істотно не змінилася. Як тільки ми повірили і припинили активну боротьбу – усе почало повертати на старе. Охорону, яку було виставлено кілька тижнів тому довкола шахт, вже зняли. Метал, що був підготовлений до вивозу і який залишався на об'єктах під час рейду громадськості, ЗМІ та правоохоронців, - вивозять ті ж, хто його незаконно видобував. На окремих шахтах знову ведеться демонтаж", - зазначили автори повідомлення.

Крім того, представники ініціативної групи повідомляють, що проти них та інших активних учасників протестів "місцева влада та правоохоронні органи розпочали масштабні жорсткі репресії".

"Тероризують усіх, хто відкрито виступав, брав участь у пікетуванні держустанов у Києві, ставив свої підписи під зверненнями до Президента та Генерального прокурора. У цих зверненнях ми, зокрема, повідомляли, що маємо докази причетності до організації цього кримінального бізнесу, а також до десятків рейдерських захоплень розвинутих підприємств, господарств та об'єктів Миколаївщини екс-прокурора області Миколи Стоянова та керівництва районних прокуратур. В результаті, Стоянова спішно перевели на посаду заступника прокурора Київської області, а наші скарги направили до Миколаївської обласної прокуратури, яка перенаправила їх до наших районних прокурорів. Тобто їх мають перевіряти ті, на кого ми скаржилися", - обурюються громадяни.

Вони зазначають, що в останні дні правоохоронні органи Первомайського та Кривоозерського районів масово заводять кримінальні справи як на окремих громадян, так і на посадових осіб підприємств, чиї працівники чи керівники брали участь в означених протестах.

"Накладаються арешти на майно фірм, фермерських господарств, здійснюється виїмка документів, блокуються рахунки. В особливо цинічний спосіб чиниться розправа над активними пенсіонерами: їх десятками викликають до районних управлінь Пенсійного фонду, повідомляють, що їхні пенсії були нараховані невірно і перераховують усім у бік зменшення", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині почали переслідувати активістів, які хотіли попередити екологічне лихо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути