середа, 30 вересня 2015 10:40

На Луганщині підприємства профінансували терористів на понад 3 млн грн

На Луганщині підприємства профінансували терористів на понад 3 млн грн
Фото: radiosvoboda.org

Оперативники у Луганській області викрили схему фінансування терористичної організації "ЛНР", загальна сума якого склала понад три мільйони гривень.

Про це інформує Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

"Правоохоронцями було встановлено низку підприємств, розташованих на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області, які мають подвійну реєстрацію на території так званої "ЛНР" та одночасно перереєстровані на території України.

Указані підприємства проводили будівельно-ремонтні роботи по відновленню інфраструктури Луганської області. Ці роботи фінансувалися з місцевих бюджетів. Загалом на розрахункові рахунки вказаних підприємств було перераховано понад 3 мільйони гривень для проведення робіт. У подальшому ці гроші було переведено у готівку та направлено на сплату податків та інші механізми фінансування терористичної діяльності так званої "ЛНР"", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом слідчим управлінням ГУМВС України у Луганській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі проводяться слідчі дії з встановлення додаткових фактів та кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині підприємства профінансували терористів на понад 3 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути