середа, 19 червня 2013 19:24

На кладовищі знайшли немовля в поліетиленовому пакеті під поминальними вінками

На кладовищі знайшли немовля в поліетиленовому пакеті під поминальними вінками
Фото: webcommunity.org.ua

У селі Струтинка Липовецького району Вінниччини знайшли пакет з новонародженою дівчинкою 17 червня. За тиждень до того її народила місцева 28-річна Інна Козаченко на кладовищі. Після пологів жінка поклала немовля у поліетиленовий пакет, накрила поминальними вінками і пішла. Дитину залишила на кладовищі.

"Коли ще вона ходила вагітною, її просили стати на облік. Вона не схотіла. Мовляв, вона не вагітна. Але ж було видно живота. А коли підходив термін пологів, стали підозрювати, що була вагітною, а тут враз не стало живота. Почали запитувати в неї, вона відмахувалася" - каже секретар сільради Раїса Вишнівська.

Через підозри селяни викликали міліцію аби з'ясувати, де поділося немовля. Тоді жінка зізналася, що дійсно народила дитину і віднесла на кладовище. Говорила, що у неї стався викидень.
"Вона в нас на обліку, як неблагополучна сім'я. Жінка часто залишала своїх дітей  на виховання своїй матері, яка навіть не могла подумати, що донька може таке вчинити"- додає Вишнівська.

Жінку поки-що випустили. Вона на підписці про невиїзд. Має статус матері-одиначки. Має трьох дітей - 10-річного Богдана, семирічного Руслана та 4-річну Ангеліну.

"Зараз з'ясовують обставини смерті дитини. Працівники міліції відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства матір'ю своєї новонародженої дитини відповідно до ч.1 ст.117 КК України.

Призначено ряд експертиз, зокрема, судово-медичну, яка встановить, чи народилася дитина живою та причини її смерті. В залежності від результатів експертиз та інших зібраних доказів по справі вирішуватиметься питання про притягнення жінки до кримінальної відповідальності" — каже керівник Центру зв'язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник.

Зараз ви читаєте новину «На кладовищі знайшли немовля в поліетиленовому пакеті під поминальними вінками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути