четвер, 08 жовтня 2015 14:22

На Кіровоградщині пенсіонер застрелив онука своєї покійної співмешканки

На Кіровоградщині пенсіонер застрелив онука своєї покійної співмешканки
Фото: shepetivka.com.ua

5 жовтня в селі Клинове Голованівського району Кіровоградської області поховали 27-річного Олександра Бугая. Його застрелив 76-річний співмешканець його покійної бабусі Галини Бугай. Правоохоронці з'ясовують обставини конфлікту, який виник між молодим чоловіком і пенсіонером.

"Постраждалий і підозрюваний жили в одному дворі, але мешкали в різних будинках. Жителі села розповіли, що в дворі чули крики людей і звук пострілу. На місці події працівники міліції з'ясували, що між двома чоловіками сталася сварка. Чоловіки віддавна мали неприязні відносини. Цього разу конфлікт виник через те, що молодший з них виявив бажання жити у помешканні старшого. Оскільки пенсіонер був проти такого рішення, у розпалі сварки молодик кинув у нього скляною банкою. За словами дідуся, від постійних образ йому урвався терпець, він зайшов до будинку, взяв рушницю та вистрелив у бік родича", - розповів начальник Голованівського РВ УМВС в області Олександр Головань.

Каретою швидкої, яку викликали місцеві жителі, потерпілого доправили до районної лікарні. Але внаслідок отриманого вогнепального поранення грудної клітини він помер. Зброю правоохоронці вилучили та направили на дослідження. Жодних документів не неї пенсіонер не мав. Пояснив, що знайшов мисливську рушницю в нежилому будинку свого покійного родича.

"Олександр приїхав в наше село вісім років тому до своєї бабусі Галини Василівни. Його батьки розлучилися і мали свої сім'ї. Батько живе в Росії, мати в Кам'янець-Подільському. Бабуся цього року померла. Хлопець все літо ночував у літній кухні. Дід його не пускав у хату. Хто знає чого, хлопець був такий, як інша молодь. Постійної роботи не мав, але як траплялася робота, то не відмовлявся заробити. Останнім часом ремонтував наший фельдшерсько-акушерський пункт.

У діда й онука зайшов спір, хлопець запропонував дідові вернутися у свою хату, яка є в нашому селі. Мовляв, йде зима, я хочу жити в хаті. Вони довгенько скандалили. Зразу було без рушниці. Як усе трапилося, підбіг сусід і покликав людей на допомогу. Я прибігла друга, бо живу поруч. Дід не підходив. Він поцілив, важко сказати, куди, бо по тілу було дуже багато ран від дробу. Щонайменше три десятки. Це дуже жорстоко. По шиї, руках, грудній клітині, повибивало зуби й розтрощило язик. Ми йому що не робили, то він навіть не стогнав", - розповіла Gazeta.ua секретар сільської ради Надія Комаха.

Швидка допомога Олександра Бугая доставила в районну. Його прооперували. Але о третій ночі хлопець помер.

"Такий тяжкий був похорон, було все село. Приїжджали і батьки. Тіло довго не привозили з експертизи, люди не розходилися, чекали. Олександр був одягнений, як наречений. Дівчини, з якою мав одружитися, у нього не було. Але з дівчатами зустрічався. Коли виносили з двору, оркестр грав весільний марш. Всі люди ридали. Розповідали, що Саша недавно казав хлопцям, що в бабусі 5 жовтня день народження, то я піду до неї.

Дід непитущий, погано ходить. У селі користувався авторитетом, бо мав золоті руки. Його в селі поважали. Після трагедії нібито перебуває під домашнім арештом, його забрав до себе син", - сказала Комаха.

Пенсіонеру оголошено підозру в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 115 ״Умисне вбивство״. Завтра суд має прийняти рішення про міру запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині пенсіонер застрелив онука своєї покійної співмешканки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути