понеділок, 30 грудня 2013 15:00

На Кіровоградщині чоловік тримав арсенал зброї "для самозахисту"

На Кіровоградщині чоловік тримав арсенал зброї "для самозахисту"
Фото: tsn.ua

У 27-річного жителя Кіровоградського району дільничний інспектор міліції виявив незаконну зброю, набої, кастет і мисливський ніж. Чоловік пояснив, що все це тримав для самозахисту.

"Наш працівник був якраз на чергуванні. До нього зателефонувала 78-річна місцева жителька. Жінка плакала, просила дільничного, щоб прийшов і втихомирив її п'яного онука. Той почав сварку, погрожував їм фізичною розправою і вже пошкодив двері. Коли приїхав дільничний, то дебошир спав, всі зусилля розбудити його виявилися марними. Пенсіонери дозволили дільничному провести огляд помешкання", - розповів начальник Кіровоградського райвідділу міліції 33-річний Андрій Бензар.

У кімнаті онука правоохоронець виявив картонну коробку з пакетами. Там зберігалися близько 60 штук набоїв різних калібрів: 5,6 мл, 7,62 мл та 5,4 мл.

"Набої для пістолету, гвинтівки та автомата Калашникова. Крім того, з'ясувалося, що чоловік має саморобний кастет, мисливський ніж, а також пневматичний пістолет та дерев'яну биту. Дільничний викликав на місце події слідчо-оперативну групу. Виявлені предмети, зброю та боєприпаси правоохоронці вилучили і направили на дослідження. Онук пояснив, що все це тримає для самозахисту", - сказав Андрій Валерійович.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3до 7 років. Зловмисника притягнуть до адміністративної відповідальності за вчинення насильства у сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині чоловік тримав арсенал зброї "для самозахисту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути