пʼятниця, 03 жовтня 2014 14:00

На Кіровоградщині шахраї вручають фермерам "липові" повістки у військкомат

На Кіровоградщині шахраї вручають фермерам "липові" повістки у військкомат
Фото із сайту Першої електронної

У селі Фурманівка Новоукраїнського району Кіровоградської області невідомі трьом фермерам вручили повістки у військкомат. Наголосили, щоб з'явилися наступного дня із речами. Про це кореспонденту Cazeta.ua повідомив один із фермерів Олег Троянський.

"Це було в селі. Я повертався із складу додому. Дорогою зупинився біля свого робітника. Невдовзі біля нас загальмувала чорна машина. Це була стара модель КІА. З неї вийшло двоє високих чоловіків в камуфляжній формі, років до 30. На одязі не було шевронів. Питають, ви знаєте Михайла Андрійовича Максименка, Віктора Миколайовича Полтавчука й Олега Вікторовича Троянського? Кажу, я один з них, тільки не Вікторович, а Володимирович. Вони простягують три повістки, зараз йде набір, треба з'ясувати ваші документи і завтра треба з'явитися у військкомат вже з речами. Я їм, а чого нас про це не повідомили і тим більше, що нас уже викликали і ми розписувалися в журналі", - розповів Олег Володимирович.
Фермер звернув увагу, що у повістці двоє його друзів записані рядовими.

"Напроти мого прізвища стоїть єфрейтор. А Полтавчук і Максименко вказані як рядові, хоч перший є старшим сержантом, а Максименко старшиною. Кажуть мені, ви старший, то передасте їм повістки. Я відмовився, за таке діло, кажу їм, треба розписуватися кожному. За свою розписався. Так що шукайте їх і вручайте. Так вони зустріли Полтавчука і пхали повістку йому в машину. Наступного дня у військкоматі нам сказали, що це "липові" повістки. Печатка кіровоградська, надрукована через принтер. Кажуть, що на цукровому заводі комусь теж вручили. Нібито ловлять фермерів, може, ми запропонуємо викуп. Придумали такий собі заробіток, кому війна, а кому "мать родна". Я запам'ятав, що машина з кіровоградськими номерами, бо перші дві букви й останні "ВА". Я цю машину бачив десь в районі", - сказав Троянський.

Військовий комісар Новоукраїнського районного військкомату Валерій Мілінчук звернувся до служби безпеки.

"Окрім фермерів до нас звертався ще один молодий чоловік. Він мешкає на вулиці Одеській в Новоукраїнці. Що до них під'їхала подібна машина. Питали у його батька, де син. Крутили руки і засовували в машину. Теж у військовій формі і без розпізнавальних знаків. Це сто відсотків, що діють якісь шахраї", - зазначив Валерій Іванович.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині шахраї вручають фермерам "липові" повістки у військкомат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути