пʼятниця, 11 липня 2014 12:23

На Хмельниччині суддям роздали картини вбивства їхнього колеги
3

10 липня отаман Хмельницького куреню імені Івана Нечая Українського козацтва Сергій Скоробогатий подарував суддям копії картини Герарда Давида "Здирання шкіри з продажного судді".

Фоторепродукції вручив голові Апеляційного суду Хмельницької області Віктору Ковтуну і заступнику голови обласного господарського суду Юрію Олійнику.

"Картини передані по накладних, щоб не було спокуси поставити їх у темний кут, або взагалі знищити", - каже Сергій Скоробогатий.

Своєю чергою судді пообіцяли повісити картини на вході до судів.

"Буквально сьогодні ми її почепимо. Після обіду зайдете, побачите, - каже керівник апарату Апеляційного суду Геннадій Крупельницький. - Вона має висіти тільки при вході, щоб всі бачили. Нас це не ображає. Все, що робиться - на краще".

Картина нідерландського живописця Герарда Давида "Здирання шкіри з продажного судді" написана у 1498 році для зали міської ратуші Брюгге, де проводились судові засідання. На ній зображене убивство персидського судді Зізамнія у 6 ст. до нашої ери. Зізамній працював на службі у царя Камбіса. Одного разу взяв хабар і виніс несправедливий вирок. Камбіс дізнався про це, арештував Зізамнія і наказав живцем здерти з нього всю шкіру. Нею оббили крісло, на якому працював суддя. На місце Зізамнія цар призначив його сина. Той вершив правосуддя, сидячи на шкірі батька.

 

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині суддям роздали картини вбивства їхнього колеги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути