Ексклюзиви
пʼятниця, 04 жовтня 2013 12:39

На Хмельниччині даішник-хабарник затягує суди, щоб встигнути вийти на пенсію

На Хмельниччині даішник-хабарник затягує суди, щоб встигнути вийти на пенсію
Фото: google.com.ua

Слухання Хмельницького апеляційного суду по справі начальника Летичівського відділу Державтоінспекції Віктора Біланя, якого впіймали на хабарі, перенесли вдруге.

27 листопада 2012 року Білань зупинив "ВАЗ", яким керував журналіст громадської організації з захисту прав водіїв "Дорожній контроль" Олег Бондаренко. Чоловік на відео-реєстратор відзняв дачу хабара, зателефонував в міліцію і повідомив про злочин. ДАІшник взяв 100 грн.

Згодом Віктора Біланя звільнили з лав МВС "за дискредитацію". Однак не надовго. Летичівський районний суд виправдав ДАІшника, пояснюючи, що "гроші самі впали до рук міліціонера". Натомість той самий суд звинуватив Олега Бондаренка у дачі хабара і оштрафував його на 2 тис. грн.

Вирок вступив у силу, і Біланя поновили на роботі. Згодом обласна прокуратура змушена була виправдовуватися. Мовляв, у районі прокурор апеляційну скаргу відправив звичайним листом, котрий дорогою просто загубився.

Після скандального відео, котре облетіло Інтернет, обласна прокуратура зініціювала оскарження вироку райсуду. На перше засідання апеляційного суду, котре відбулося 12 вересня, Віктор Білань просто не з'явився. Справу перенесли на 30 вересня. Однак ДАІшник змінив адвоката, котрому надали час ознайомитися зі справою.

"Це не більше ніж стратегічний хід, - каже Олег Бондаренко. - 13 жовтня Білань виходить на пенсію. А засідання призначили на 14 жовтня".

Вихід на пенсію свого колеги підтвердили у Державтоінспекції. "Білань подав рапорт на звільнення з органів внутрішніх справ, - говорить начальник управління Державтоінспекції у Хмельницькій області Олександр Хутняк. – Він написав заяву на відпустку з подальшим виходом на пенсію. Якщо рішенням суду його поновили на роботі – отримуватиме пенсію. Зараз проводяться перевірки, а як буде дальше, я не готовий сказати".

Віктора Біланя в Летичеві знають і як серйозного бізнесмена. Зокрема, магазин-кафе "Золотий дукат" місцевим жителям більше відомий, як ресторан начальника ДАІ.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині даішник-хабарник затягує суди, щоб встигнути вийти на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути