четвер, 29 січня 2015 13:39

На Хмельниччині невідомою речовиною отруїлися 20 школярів

На Хмельниччині невідомою речовиною отруїлися 20 школярів
Фото: ye.ua

28 січня о 12.44 до рятувальників смт. Летичіва на Хмельниччині зателефонували з районної лікарні. Медики повідомили, що до їх закладу масово поступають учні 6-11 класів школи №1. За годину було госпіталізовано 20 дітей. 4 з них відправили до реанімаційного відділення. Зважаючи на важкий стан, двох 7-класниць перевели до реанімації Хмельницької обласної дитячої лікарні.

- Діти поступили у збудженому стані, у них було першіння у горлі, кашель та нудота, - говорить лікар-анестезіолог Хмельницької обласної дитячої лікарні Ярослав Соломончик. – Зробили загальні аналізи крові, сечі, аналіз на електроліти. Наразі ми не можемо сказати чим отруїлися діти.

Дітям стало погано на перерві після четвертого уроку. Учні саме поверталися з їдальні. У всіх були однакові симптоми: головна біль, підвищена температура, нудота, блювота. Усіх спочатку госпіталізували до реанімаційного відділення ЦРЛ, згодом більшість перевели в неврологію та терапію. Двох залишили в реанімації у районній лікарні. Ще двох, найважчих, перевели до обласної дитячої лікарні.

- На 3-му поверсі рятувальники виявили пакет з невідомою речовиною кремового кольору, - каже начальник центру громадський зв'язків ДСНС України в Хмельницькій області Андрій Козак. – Хімічна лабораторія взяла проби повітря на сірку, хлор, аміак. У повітрі небезпечних речовин не виявили. Пакет з невідомою речовиною віддали на експертизу. Ми не можемо ні спростувати ні підтвердити, чи пов'язане отруєння з цією речовиною.

За словами правоохоронців даний факт внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередньо порушено кримінальне провадження по отруєнню дітей за статтею хуліганство.

- Є підозра, що хтось із дітей розпилив сльозогінний газ, - розповідає начальник центру зв'язків з громадськість УМВС в Хмельницькій області Інна Проник. – Разом з тим, попутно, відпрацьовується версія щодо отруєнням невідомою речовиною. Призначені експертизи.

Кілька дітей з районного лікувального закладу уже виписані. Двоє школярок донині перебувають у реанімаційному відділенні Хмельницької обласної лікарні.

Наразі навчання у школі призупинено. У навчальному закладі працюють слідчі.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині невідомою речовиною отруїлися 20 школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути