пʼятниця, 24 квітня 2015 13:21

На Донбасі гуде важке озброєння, працюють ворожі снайпери. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 24 квітня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 23 квітня
Ситуація на Донбасі. 22 квітня

Протягом минулої доби зафіксоване значне зниження активності бойовиків, тим не менш, противник не дотримується режиму тиші й активно використовує проти сил АТО в тому числі й заборонене озброєння.

Про це сьогодні на традиційному брифінгу розповів речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Зокрема за добу зафіксовано 9 обстрілів сил АТО з боку бойовиків зі 120-міліметрових мінометів, а також тричі бойовики вели вогонь із гармат калібром 122 міліметри. Окрім того, зафіксовано роботу ворожих снайперів та постріли з танку.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою, де не спокійно, є селище Широкине.Тут бойовики безуспішно намагаються просунутися вперед, однак на ці спроби нацгвардійці відповідають влучним вогнем.

На Донецькому напрямку протистояння між бойовиками і українськими військовими зосереджуються у районі південно-західних передмість Горлівки та Донецького аеропорту. При цьому цілями ворога є не лише військові об'єкти - у ході мінометного обстрілу Авдіївки з боку бойовиків безпосередньо по житлових кварталах випущено 26 мін.

У районі селища Березове військовослужбовці Збройних сил України не пропустили прориву бойовиків, які намагалися потрапити до Маріуполя. У ході короткого бою одного бойовика було знищено та 6 взято в полон. Із нашого боку постраждалих немає.

На Луганському напрямку противник проявляв активність поблизу міста Щастя, дошкуляючи нашим бійцям провокаціями, в основному зі стрілецької зброї", - розповів Мотузяник.

Він зазначив, що за добу зафіксовано 5 прольотів БПЛА противника над позиціями сил АТО.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі гуде важке озброєння, працюють ворожі снайпери. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути