середа, 01 жовтня 2014 11:16

Москаль заявив про вторгнення на Луганщину 200 військових РФ

Москаль заявив про вторгнення на Луганщину 200 військових РФ
Фото: dpsu.gov.ua

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що бойовики ЛНР обстріляли "Градом" позиції сил АТО, а також, що в область проникли 200 військових з Росії.

Про це він написав на своєму сайті.

Оперативна обстановка в Луганській області залишається напруженою.

"Вчора, 30 вересня, о 9:35 з боку м. Ірміне Стахановського міськради (контрольованої бойовиками) здійснено 15 залпів з установки "Град". Є загиблі і поранені", - пише Москаль.

Крім того, за даними губернатора, 20 вересня о 13:15 був обстріл стрілецькою зброєю блокпоста Нацгвардії в районі Бахмутки, о 16:10 цей самий блокпост обстріляли з мінометів, жертв немає.

З 14:30 по 14:40 було скоєно інтенсивний мінометний обстріл опорного пункту 92-ї бригади Збройних сил у районі с.Трьохізбенка Слов'яносербського району, жертв немає.

З 18.00 по 18.30 терористи обстріляли з стрілецької зброї опорний пункт 92-ї бригади, яка оберігає міст через Сіверський Донець.

З 20 по 20.30 був обстріл блокпоста 11-го батальйону територіальної оборони біля смт Чорнухине (єдиний населений пункт, контрольований Україною в Перевальському районі), жертв немає.

З 23.00 до 23.30 бойовики обстрілювали з мінометів блокпост Нацгвардії на трасі Лисичанськ - Луганськ", жертв немає.

У середу, 1 жовтня, з 5 до 6 ранку стався інтенсивний мінометний обстріл блокпоста Нацгвардії біля м. Попасна, жертв немає.

За інформацією громадян, які проживають на контрольованій ЛНР території, з боку КПП "Гуково" (Росія) в Україну проникли 200 осіб в цивільному одязі з ознаками військової виправки. Частина з них залишилася в селищі Червоноармійське, частина - у Свердловську, які контролюються бойовиками.

За словами Москаля, російські військові в цивільному будуть формувати окремі групи для здійснення розвідувально-диверсійної діяльності на території України.

Зараз ви читаєте новину «Москаль заявив про вторгнення на Луганщину 200 військових РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути