пʼятниця, 06 березня 2015 12:25

Мати загиблого на Донбасі російського десантника: це державний злочин

Мати загиблого на Донбасі російського десантника: це державний злочин

Мати російського десантника, який загинув під час бойових дій на Донбасі, вважає смерть сина державним злочином.

Про це вона розповіла VICE News.

Як говорить Наталія Андріанова в інтерв'ю виданню, у похоронці, яку вона отримала після смерті сина, вказане загадкове формулювання - "загинув за місцем тимчасової дислокації".

"Мій син загинув, а ніхто нічого мені пояснити не може. Намагалися зв'язуватися з його однополчанами, із його друзями. Вони нічого не кажуть. Це звучить так, що це державна таємниця. Хоча так і хочеться сказати, що це державний злочин", - каже Наталя.

Говорячи про місце, де загинув її син Андрій, Наталія також не може зрозуміти формулювання. У свідоцтві про смерть вказано, що це "місце тимчасової дислокації". Але де знаходиться це місце, у документі не зазначено.

У той момент, коли Наталія показувала документи журналістові, вони випадково з'ясували, що тіло десантника було перевезено через кордон. І в матері, і у журналіста відразу ж виникло запитання: "якщо він був на російській території, навіщо потрібна ця довідка про транспортування тіла з-за кордону. Якого кордону?".

Мати загиблого десантника сказала, що згодна говорити про це масово, якщо схоже питання буде піднімати достатня кількість людей.

"Одна поки що я цього робити не хочу", - сказала Наталя.

Сергій Андріанов був похований за місцем проживання - на кладовищі в селищі Подсолнєчноє (Самарська область). На його надгробку вказана дата смерті 28 серпня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Мати загиблого на Донбасі російського десантника: це державний злочин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути