вівторок, 06 березня 2012 16:27

Львівських підприємців тероризують рейдери: влада запримітила "Крамницю"

Львівських підприємців тероризують рейдери: влада запримітила "Крамницю"

Сьогодні вранці працівники агентства безпеки "Тайфун" повністю захопили магазин підприємства "Юріс" по вул. Чернівецькій, 11 біля головного вокзалу у Львові. 19 днів там перебували продавці.

"О 8:00 ранку 4 працівники "Тайфуну", тягнучи за волосся і за руки, виштовхали нас. Самі закрилися із середини своїми ключами. Наша одна працівниця залишилася там. Взяла ніж, як озброєння, щоб її не чіпали, і порожню пляшку, по-моєму. Вона у такому психологічному стані, що до неї навіть бояться підходити. Вже приїхали дві "швидкі". Але "Тайфун" їх до магазину не пускає", — розповіла директор ТОВ "Юріс" Ірина Брунець.

Нагадаємо, в п'ятницю 17 лютого, близько 14:00 магазин на Чернівецькій захопили охоронці фірми "Тайфун". 12 працівників, які на той час були всередині, відмовилися виходити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодики з кийками увірвалися на цукровий завод на Рівненщині

"Охоронці як завалилися, все позакривали зсередини. Нам сказали: якщо хочете, можете йти, але назад вас ніхто не впустить. То ми й залишилися. Інакше би втратили своє майно, — пояснила продавець Наталія Чайка. — Вони хотіли спровокувати нас, щоби почалася якась бійка. Щоб вони почали валити, трощити. Ми в міліцію дзвонили на 102, але там ніякої реакції. Казали, побутові проблеми вирішуйте самі".

"Крамниця", так називається магазин, — одноповерхова будівля на 300 кв. м. У ній кілька відділів — продукти, сувеніри, галантерея, трикотаж, іграшки, електротовари. Магазин на цьому місці існує 30 років. 1996-го його приватизували 15 людей.

До "Євро-2012" магазин мерія хоче знести. На цьому місці планують зелені насадження. Торік 1 червня Львівська залізниця припинила подавати воду, світло до магазину, обрізала телефонний дріт.

"На нашу "Крамницю" влада давно оком накинула. А ми не здаємося. Вони ж нам нічого взамін не пропонують. Кажуть, десь поблизу якусь землю в оренду дадуть. Але ж нам з нуля магазин доведеться будувати. А ми свої гроші в нього вклали, 30 років тут працюємо. Хочуть викурити нас різними способами. Насилають санепідемстанцію, прокуратуру. А тепер до нового способу вдалися — рейдерства", — розповіла продавець магазину.

За словами директора магазину Ірини Брунець, сьогодні відбулося засідання Господарського апеляційного суду міста Львова. Він визнав недійсними документи, за якими колишній працівник підприємства Цяпало оформила себе директором і згодом уклала угоду з агентством безпеки "Тайфун".

"Договір з охоронною фірмою "Тайфун" уклала колишній працівник підприємства Галина Цяпало, яка працювала продавцем. Викравши печатку, вона незаконного оформила себе директором, підробила протокол зборів учасників підприємства, але рішенням суду мене поновили на посаді директора" - відзначила Ірина Брунець.

"Міліція – бездіяльна, особливо Залізничний райвідділ. Ми зв'язалися з приймальнею Рудяка (начальник ГУ МВС у Львівській області – ред.). Якщо нічого не допоможе, то будемо перекривати пішохідний перехід по вул. Чернівецькій" - попередила Ірина Брунець.

"Туди їздила слідчо-оперативна група, правоохоронці з'ясували, що конфлікт, який виник між сторонами, виключно у межах цивільно-правових відносин. Однак для того, аби попередити виникнення якихось конфліктних ситуацій і забезпечити охорону громадського порядку на місці організоване цілодобове чергування міліцейського наряду", — повідомили в обласному управлінні МВС.

Зараз ви читаєте новину «Львівських підприємців тероризують рейдери: влада запримітила "Крамницю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути