середа, 01 жовтня 2014 18:12

Комбати Семенченко і Береза розповіли про втрати під Іловайськом і назвали винних

Комбати Семенченко і Береза розповіли про втрати під Іловайськом і назвали винних
Фото: ua.korrespondent.net

Комбати "Донбасу" і "Дніпро-1" на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування подій у Іловайська розповіли про деталі події.

"На даний момент в батальйоні підтверджено загибель 40 бійців", - повідомив Семен Семенченко, пишуть Українські новини.

Комбат сказав, що в полон до терористів потрапили 120 бійців "Донбасу", 95 з яких до цих пір не звільнені. Семенченко зазначив, що розстріл колони сил АТО, що виходила з оточення у Іловайська, міг статися через неузгодженість у Генеральному штабі Росії.

Комбат батальйону Міністерства внутрішніх справ "Дніпро-1" Юрій Береза ​​заявив про загибель 22 бійців батальйону в боях у Іловайська.

Він повідомив, що в ході першого штурму Іловайська були вбиті 2 бійця батальйону, в ході зачистки міста терористами - ще двоє. Безпосередньо через розстріл бойовиками оточених сил АТО загинули 18 бійців батальйону "Дніпро-1". Береза ​​зазначив, що ще ряд бійців досі перебувають у полоні терористів.

Також комбат повідомив, що разом з бійцями батальйону терористи розстріляли 23 російських військовослужбовців, які виходили в колоні сил АТО з-під Іловайська.

Комбат звинувачує в провалі операції з узяття Іловайська безпосередньо міністра оборони Валерія Гелетея, начальника Генштабу Віктора Муженко і командувача сектором "Д" генерала Петра Литвина. За словами Берези, Литвин і ввірені йому війська просто втекли зі своїх позицій, а Муженко і Гелетей вкрай непрофесійно керували операцією з узяття Іловайська.

Комбат зазначив, що може розповісти більше подробиць про цю операцію, але для цього необхідно перевести засідання у закритий режим.

Слід зазначити, що раніше в середу Муженко і Гелетей зі скандалом покинули засідання комісії саме через небажання її глави, депутата Ради Андрія Сенченка, зробити засідання закритими. Як повідомлялося, Сенченко звинувачує Міноборони в блокуванні роботи комісії Ради з розслідування подій у Іловайська Донецької області.

Раніше міністр оборони Гелетей повідомив, що в ході боїв у Іловайська загинули 107 українських військових, а генеральний прокурор Віталій Ярема сказав, що загиблих більше 200.

Зараз ви читаєте новину «Комбати Семенченко і Береза розповіли про втрати під Іловайськом і назвали винних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути