четвер, 26 грудня 2013 15:02

Київський метрополітен пікетують активісти в масках

Близько півсотні громадських активістів від партії "Свобода" зараз пікетують центральний офіс Київського метрополітену, де проходять громадські слухання щодо підвищення тарифів на проїзд у метро, передає кореспондент Gazeta.ua

Хлопців у масках не пропускає охорона. Засідання проходить в актовій залі на 3-му поверсі, а активісти наразі знаходяться на 1-му.

Мітингувальники аерозольною чорною фарбою розписали стіни холу метрополітену надписами: "Геть корупцію", "Ні підвищенню", "Слава Україні".

Дорогу активістам блокують співробітники метрополітену та охорона адмінбудівлі.

Кілька хвилин активістів послухав заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк.

"Громадський проект "Стоп тарифи", який ми розробляли, викрив безліч порушень у транспортній інфраструктурі Києва. Лише прокуратура після перевірки оголосила про крадіжку 500 тисяч гривень з транспортної інфраструктури, на трамваях вкрадено 21 мільйон. Під час будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро - 11 мільйонів. Навіть після підвищення тарифів, крастимуть не менше. Продаж жетонів передали фірмі Курченка - донецькому олігарху. Договір уклали на 10 років, хоча вони гроші відіб'ють за 7 місяців. Це грабунок", - заявив активіст Євген Карась.

Хлопець стверджує, що до актової зали на громадські слухання зібрали "тітушок" та представників "секти Аделаджі". "Це фальшування народного волевиявлення, відпрацьована система на громадській раді при КМДА", - зазначає він.

Карась запевняє, що нікого бити не збирається, активісти лише хочуть висловити свою позицію. Також він заявив, що мітингувальники готові позмивати фарбу зі стін, якщо їх пропустять до зали і врахують їхню думку.

Наразі у залі засідань близько сотні осіб. Доповідає керівник метрополітену Володимир Федоренко.

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен пікетують активісти в масках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути