понеділок, 03 грудня 2012 14:33

Київські школярки заради розваги обікрали 3 бутика

Київські школярки заради розваги обікрали 3 бутика
Свої дії школярки кримінальними не вважають, оскільки, на їх думку, вони не крали, а розважались. Фото: obozrevatel.com

В столиці затримали двох дівчат, які виносили речі з дорогих бутиків. За такий вчинок їх можуть посадити на 6 років.

Про це повідомили у прес-службі МВС України.

"Дівчата віком 16 та 17 років завітали до торгового центру. Дуже довго приміряли різні вбрання. А потім, заради розваги, вирішили спробувати винести сукню, яка коштувала 500 гривень", - розповіли міліціонери.

У примірочній кабінці підлітки зірвали магніт, який застосовується для запобігання викраденню речей. Поклали крадену річ до сумки. На виході дівчат ніхто не зупинив. У такий спосіб вони "зробили закупки" ще в двох магазинах. Увійшовши в азарт та відчувши безкарність, почали виносити вже по декілька речей.

Але під час відвідування четвертого по рахунку магазину на дівчат, які після примірки повертали не всі речі на місце, звернув увагу охоронець. Він відразу зателефонував на "102". Інспектори патрульної служби міліції прибули за дві хвилини. В присутності свідків у юних "покупців" було вилучено два пакети, в яких знаходилися поцуплені речі.

За словами правоохоронців, вже в районному управлінні міліції ті повідомили, що були впевнені, що за їх "дитячі пустощі" будуть відповідати батьки, адже вони неповнолітні. Те, що кримінальна відповідальність наступає з 16-річного віку, дівчатам було невідомо. Та й свої дії школярки кримінальними не вважають, оскільки, на їх думку, вони не крали, а розважались.

Дніпровським райуправлінням міліції відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії дівчат попередньо кваліфікують за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

За такий вид злочину передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Зараз ви читаєте новину «Київські школярки заради розваги обікрали 3 бутика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути