понеділок, 21 жовтня 2013 20:19

Київ та сусідні області може накрити радіаційною хмарою

Київ та сусідні області може накрити радіаційною хмарою
Фото: korrespondent.net

У Іванкові, що на межі із Чорнобильською зоною, завершують будівництво теплової електростанції. Місцеві жителі стверджують - об'єкт обслуговуватимуть радіоактивним лісом, а дим із вмістом важких металів уб'є усе навколо. Спеціалісти кажуть, люди мають рацію - цезій та стронцій, якими просякнута уся зона, накопичується у кістках та м'язах людини і викликає онкологічні захворювання, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

Другий рік поспіль у селищі Іванків не вщухають мітинги - на і так забрудненій території бізнесмени почали зводити ТЕС. Працювати вона має на деревині. Люди бояться, що палитимуть саме чорнобильський ліс. "Що буде із нашими дітьми? Для нас це страшно!", - обурюється місцева жителька.

Люди уже прозвали будівництво "другим Чорнобилем". З ними погоджуються  і фахівці. Вчені кажуть, що якщо горітиме уражений ліс, уся радіація, що накопичилась в деревині, полетить у повітря.

Будівництво ТЕС на стадії завершення. Попри численні протести, станція таки працюватиме. Чому бояться іванківці, керівництво ТЕС просто не розуміє. "З Іванівського району буде спалюватися, але з самої зони, як люди побоюються, ні. Для будівництво цієї станції ми маємо усі дозвільні документи", - запевняє головний інженер ТЕС Валерій Доманов.

Місцеві владці кажуть, що забудовника зобов'язали замовити комплексну екологічну експертизу проекту, після якої і будуть подальші висновки. Люди ж для себе вирішили - будь-що боротимуться проти будівництва станції. Уже звернулися і до міліції, і до прокуратури. Якщо справа з місця не зрушить - обіцяють йти прямо на Київ.

Зараз ви читаєте новину «Київ та сусідні області може накрити радіаційною хмарою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути