Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2011 16:13

Катар звинуватили в постачанні лівійських повстанців протитанковими ракетами

Катар звинуватили в постачанні лівійських повстанців протитанковими ракетами

Заступник голови МЗС Лівії Халед Каїм звинуватив владу Катару в постачанні лівійським заколотникам французьких протитанкових ракет системи Milan, які були доставлені прямо в оплот повстанців - місто Бенгазі на сході країни.

Каїм також заявив, що деякі бойовики воєнізованої ліванської шиїтської організації "Хезболла" беруть участь у бойових діях на боці заколотників проти урядових військ у місті Місрата, який називають "ключем" до лівійської столиці Тріполі.

"Катар послав (лівійським заколотникам) в Бенгазі французькі ракети типу Milan, - заявив Каїм на прес-конференції в ніч проти 14 квітня в Тріполі, додавши, що лівійська влада незабаром зможе назвати точну кількість ракет і інші деталі постачання.

За словами Каїма, в Бенгазі зараз перебуває не менш як 20 військових експертів з Катару, які проводять навчання близько 700 лівійських бунтівників. Що стосується бойовиків "Хезболли", то, за словами Каїма, вони беруть участь у вуличних боях у Місраті як снайпери, не приховуючи цього від західних розвідувальних служб.

Катар - одна з небагатьох арабських країн, що беруть участь у військовій операції міжнародної коаліції в Лівії.

Раніше повідомлялося, що Катар має намір відправити лівійським повстанцям протитанкові ракети, проте не уточнювалося, що мова йде про зброю, зроблену у Франції. Командувач військ повстанців Абдель-Фаттах Юніс також кілька днів тому повідомляв, що Катар направив у Бенгазі військових інструкторів, які повинні навчити опозиціонерів користуватися протитанковими ракетами і іншою зброєю.

При цьому Франція - одна з країн, які визнали легітимність перехідної ради, поки що поставляти зброю лівійським повстанцям не планує.

Зараз ви читаєте новину «Катар звинуватили в постачанні лівійських повстанців протитанковими ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути